În Ucraina se comit „crime de război internaționale”, spune președinta Parlamentului European. Roberta Metsola consideră că Europa finanțează acest război „fie direct, fie indirect”

În Ucraina se comit „crime de război internaționale”, spune președinta Parlamentului European. Roberta Metsola consideră că Europa finanțează acest război „fie direct, fie indirect”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Vitvitsky

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, spune că atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk și alte lovituri care au vizat populația civilă din Ucraina constituie „crime de război internaționale ce sunt comise împotriva unui popor suveran care pur și simplu luptă pentru democrație și pentru țara sa”.

În Ucraina se comit „crime de război internaționale”, spune președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

Roberta Metsola a declarat pentru CNN că Europa nu livrează suficient de rapid echipamente și asistență financiară sau logistică.

Europa finanțează acest război, „fie direct, fie indirect” și trebuie să își asume responsabilitatea că nu a acționat mai devreme pentru a opri ostilitățile, a mai declarat liderul Parlamentului European.

„De ce i-am adăpostit în Europa noastră pe Putin, familia sa, oligarhii și toți acei oameni care îl susțin, vânzându-le pașapoartele noastre, cetățenia noastră? Prin faptul că le-am permis să își ascundă banii în țările noastre. Și trebuie să ne asigurăm că acest lucru nu se va întâmpla din nou”, a subliniat politicianul maltez.

Consiliul European a decis vineri să introducă un al cincilea pachet de sancțiuni economice și individuale împotriva Rusiei. Măsurile convenite sunt menite să consolideze presiunea pe guvernul rus și pe economia rusă, precum și să limiteze resursele Kremlinului pentru războiul de agresiune pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei, a explicat instituția europeană.

„Cele mai recente sancțiuni au fost adoptate în urma atrocităților comise de forțele armate ruse la Bucea și în alte locuri sub ocupație rusă. Scopul sancțiunilor noastre este să oprim comportamentul agresiv, inuman și nesăbuit al trupelor ruse și să le transmitem clar factorilor de decizie de la Kremlin că agresiunea lor ilegală vine cu un preț greu”, a afirmat șeful diplomației europene, Josep Borrell, citat în comunicatul Consiliului European.

Urmăriți B1TV.ro și pe