Joe Biden, despre atacul asupra gării din Kramatorsk: Este încă o atrocitate oribilă comisă de Rusia, care a lovit civili ce încercau să se evacueze și să ajungă într-un loc sigur

Joe Biden, despre atacul asupra gării din Kramatorsk: Este încă o atrocitate oribilă comisă de Rusia, care a lovit civili ce încercau să se evacueze și să ajungă într-un loc sigur
Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte al SUA. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Michael Brochstein

Președintele SUA, Joe Biden, a reacționat dur după atacul cu rachete asupra gării Kramatorsk, incident soldat cu moartea a cel puțin 50 de persoane și rănirea altor câteva zeci, și a acuzat Federația Rusă de comiterea unei „atrocități oribile”, transmite AFP preluată de Barron`s.

Cu peste 40 de zile trecute de la începutul invaziei în Ucraina, Moscova și-a mutat atenția către estul și sudul țării, în condițiile în care rezistența ucraineană i-a dat peste cap planurile pentru capturarea Kievului.

Joe Biden: Atacul asupra gării din Kramatorsk, încă o atrocitate oribilă comisă de Rusia

„Atacul asupra unei gări feroviare ucrainene este încă o atrocitate oribilă comisă de Rusia, lovind civili care încercau să se evacueze și să ajungă într-un loc sigur”, a scris liderul american, vineri, pe Twitter.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris atacurile rușilor drept „răul absolut”.

„Invadatorii au lovit gara din Kramatorsk, unde mii de cetățeni pașnici așteptau evacuarea… Cel puțin 30 au fost uciși, aproximativ 100 au suferit răni mai mult sau mai puțin grave. Poliția și echipele de salvatori sunt la fața locului. Rușii inumani nu renunță la metodele lor. Nu au puterea și curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, așa că atacă în mod cinic populația civilă. Acesta este răul absolut. Și, dacă nu va fi pedepsit, nu se va opri niciodată”, a scris Volodimir Zelenski, vineri, pe Facebook.

Într-o declarație separată, președintele Statelor Unite a mulțumit Slovaciei pentru că a trimis Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană S-300 de fabricație rusească. Acum nu este momentul să ne complacem, a subliniat Joe Biden.

„Armata rusă poate că a eșuat în obiectivul său de a captura Kievul, dar continuă să provoace acte oribile de brutalitate”, a mai spus Joe Biden, care a precizat că Volodimir Zelenski a adus personal în discuție chestiunea aprovizionării cu S-300.

„Pe măsură ce armata rusă se repoziționează pentru următoarea fază a acestui război, mi-am îndrumat administrația să continue să depună eforturi necontenite pentru a identifica și a oferi armatei ucrainene capacitățile de armament avansat de care are nevoie”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Urmăriți B1TV.ro și pe