Încă un incendiu de proporții în Rusia / Tot mai multe speculații privind existența unor sabotori (VIDEO)

Încă un incendiu de proporții în Rusia / Tot mai multe speculații privind existența unor sabotori (VIDEO)
Tot mai multe incendii au loc în Rusia. Se întețesc speculațiile privind activitatea unor grupuri de sabotori. Captură Video - NEXTA / Twitter

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, în orașul rusesc Vladikavkaz, capitala Osetiei de Nord.

Cel puțin două depozite din piața Vikalina au ars necontrolat. Norii de fum negru se vedeau de oriunde din oraș.

Flăcările au cuprins o suprafață de 4.500 de metri pătrați. Autoritățile locale au anunțat că focul a fost stins după ora 14.00, informează TASS.

Tot mai multe incendii suspecte în Rusia

În ultima vreme au izbucnit numeroase incendii în Rusia, inclusiv aproape de granița cu Ucraina.

În mediul online se speculează că acestea ar fi provocate de sabotori ce se opun războiului din Ucraina sau de partizani ucraineni.

Unul dintre incendii a izbucnit pe 21 aprilie, la Institutul Central de Cercetare pentru Apărare Aerospațială al Rusiei din Tver. Bilanțul inițial indica șapte morți, dar apoi a crescut la 19. Martorii au povestit atunci că unii angajați au sărit pe geamuri ca să se salveze de flăcări.

Incendii la birourile militare de recrutare din Rusia

Alte incendii au avut loc la birouri militare de recrutare. Asta pe fondul informațiilor tot mai dese că rușii nu vor să meargă să lupte pe frontul din Ucraina.

În toate cazurile, localnicii au aruncat cocktail-uri Molotov în geamurile instituțiilor.

Tinerii reținuți în legătură cu aceste incendii au spus că au vrut să distrugă arhivele cu dosarele personale ale recruților.

Oficialii occidentali cred că e posibil ca Vladimir Putin să declare oficial război Ucrainei pe 9 mai, când rușii sărbătoresc „Ziua Victoriei”, fapt ce ar permite mobilizarea rezerviştilor şi noi recrutări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina