Incidente la numărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1: O persoană audiată a poliție după ce a fost surprinsă cu peste 100 de procese verbale asupra sa

Incidente la numărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1: O persoană audiată a poliție după ce a fost surprinsă cu peste 100 de procese verbale asupra sa

O suspiciune de fraudă electorală a fost înregistrată la Sectorul 1, unde lupta pentru mandatul de primar este încă foarte strânsă, potrivit numărătorilor paralele. Polițiștii au fost solicitați să intervină după ce o persoană care a participat la numărarea voturilor pentru primărie a fost suprinsă cu peste 100 de procese verbale completate și ștampilate asupra sa.

Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat , candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier , ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al Sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Persoanele in cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept

Ce spune Poliția Capitalei despre incident

Despre acest caz, purtătorul de cuvînt al Poliției Capitalei a precizat pentru B1.RO că audierile sunt încă în desfășurare la secția 4 pentru a se stabili împrejurările acestui incident.

Într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, îl acuză pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului.

”Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu aujutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției”, a precizat Clotilde Armand.

Pe de altă parte Poliția Capitalei a precizat că deocamdată nu se poate confirma aceste acuzații și că cercetarea este în curs, fără ca oamenii legii să ajungă la o concluzie.

Luptă strânsă pentru Primăria Sector 1

Dan Tudorache susține că a învins-o pe Clotilde Armand la alegerile locale asta în condițiile în care, potrivit rezultatelor finale ale exit-poll-ului CURS-Avangarde, de la ora 21.00, Primăria Sectorului 1 a fost câștigată de Clotilde Armand, cu 48% dintre voturile exprimate. Daniel Tudorache se află pe locul 2, cu 36,5% din voturi.

”După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”, a scris Dan Tudorache Pe Facebook.

Anunțul lui Dan Tudorache privind avansul său în fața contracandidatei Clotilde Armand vine la doar o oră după ce acesta își recunoștea înfrângerea, tot printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Clotilde Armand, candidată pentru funcția de primar al Sectorului 1, din partea USR-PLUS, cu susținerea PNL, a reacționat la anunțul contracandidatului său, social-democratul Dan Tudorache, primar în funcție, a anunțat că ar avea câteva sute de voturi mai multe decât ea, conform numărătorii PSD.

”Aud că fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere. Nu-i nimic. Îl învățăm noi. Până atunci vă spun doar atât: PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede. Oricum, suntem cu ochii pe ei până avem toate datele oficiale”, a scris Clotilde Armand într-un mesaj publicat pe Facebook.