Indignare generală în Australia după ce s-a aflat că fostul premier s-a numit în secret în alte cinci funcții din cinci ministere

Indignare generală în Australia după ce s-a aflat că fostul premier s-a numit în secret în alte cinci funcții din cinci ministere
Fostul premier al Australiei - Scott Morrison, sursă foto: captură YT

Actualul prim-ministru spune că „nu poate concepe mentalitatea” care i-a permis lui Scott Morrison să se numească pe sine însuși în funcții suplimentare în timp ce era prim-ministru, anunță The Guardian.

Scott Morrison s-a numit în secret în cinci ministere suplimentare în timp ce era prim-ministru

Morrison se confruntă acum cu apeluri la demisia din parlament din cauza dezvăluirilor, inclusiv din partea unuia dintre foștii săi miniștri.

Karen Andrews, fost ministru al afacerilor interne, unul dintre departamentele în care Morrison s-a numit singur, a declarat: „Acest lucru este total inacceptabil, pentru un prim-ministru să se comporte în acest mod subminează tot ceea ce un guvern federal ar trebui să reprezinte din punct de vedere constituțional”.

Scott Morrison a depus jurământul pentru mai multe portofolii, altele decât cea de prim-ministru

Morrison rămâne un membru de rezervă al Partidului Liberal, condus acum de fostul său ministru al apărării, Peter Dutton. Dutton a apărat acțiunile lui Morrison și l-a acuzat pe Albanese că a încercat să obțină „capital politic” din această situație.

Dutton a declarat că nu a fost la curent cu numirile, dar că va aștepta avizul juridic înainte de a face orice alt comentariu.

Într-o declarație de marți, Morrison și-a cerut scuze foștilor săi colegi miniștri „dacă i-a jignit” și a descris aranjamentele drept o măsură de protecție în timpul pandemiei de coronavirus.

Între martie 2020 și mai 2021, Morrison s-a numit pe sine însuși în portofoliile sănătății, finanțelor, industriei, științei, energiei și resurselor, afacerilor interne și trezoreriei, fără ca publicul să știe și, în unele cazuri, fără să anunțe ministrul existent.

Dezvăluirile au aruncat guvernul australian, dar și publicul, în aer, nimeni neputând să explice de ce au fost necesare aceste numiri sau de ce publicul australian nu a fost anunțat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)