Înjunghiat pe o scenă din New York! Scriitorul Salman Rushdie, autorul „Versetelor satanice”, a fost transportat de urgență la spital cu un elicopter militar

Înjunghiat pe o scenă din New York! Scriitorul Salman Rushdie, autorul „Versetelor satanice”, a fost transportat de urgență la spital cu un elicopter militar
Foto: Captură video

Scriitorul de origine indiană Salman Rushdie, care a primit multe ameninţări cu moartea după ce a scris „Versetele satanice”, a fost atacat și înjunghiat pe o scenă din statul american New York, relatează CNN.

Informații difuzate de poliție arată că scriitorul, în vârstă de 75 de ani, ar fi fost înjunghiat în gât în timpul unui interviu.

În timpul atacului a fost rănită ușor și persoana care îl intervieva pe scriitor. Potrivit poliției, suspectul a fost reținut, iar Rushdie a fost transportat cu avionul la un spital local.

Scriitorul a fost înjunghiat pe scenă

În fotografiile și imaginile video postate pe rețelele sociale, o persoană, identificată drept Rushdie poate fi văzută primind îngrijiri pe scenă.

Poliția din Chautauqua a confirmat că o persoană a fost înjunghiată, fără a preciza inițial identitatea victimei.

Chautauqua Institution se află într-o zonă rurală din vestul New Yorkului, cunoscută pentru seria de prelegeri de vară. Salman Rushdie a mai susţinut prelegeri la evenimente organizate de această instituţie. Evenimentul de vineri, denumit „Salman Rushdie & Henry Reese”, făcea parte dintr-o serie despre „redefinirea căminului american” în secolul 21.

Evenimentul era organizat în parteneriat cu City of Asylum, un program de rezidenţiat pentru scriitorii care trăiesc în exil sub ameninţarea persecuţiei.

Salman Rushdie a fost cricat pentru „Versetele satanice”

Scriitorul britanic, care a câștigat Booker Prize cu „Midnight’s Children” („Copiii din miez de noapte”), a devenit celebru datorită cărții sale „Satanic Verses” („Versetele satanice”) din 1988.

Acea carte, considerată o blasfemie de numeroși musulmani, a generat proteste ample, iar fostul lider suprem al Iranului, ayatolahul Khomeini, a cerut asasinarea lui Rushdie și a editorilor acestuia.

Urmăriți B1TV.ro și pe