Instalațiile rusești de pe Insula Șerpilor, luate la țintă de ucraineni: Ar fi fost folosite inclusiv temutele lansatoare de rachetă HIMARS

Instalațiile rusești de pe Insula Șerpilor, luate la țintă de ucraineni: Ar fi fost folosite inclusiv temutele lansatoare de rachetă HIMARS
O dronă ucraineană a distrus un elicopter rusesc în Insula Serpilor

Trupele ucrainene continuă la rândul lor atacul asupra instalațiilor rusești de pe Insula Șerpilor. Armata ucraineană a lovit încă un sistem de rachete de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, a declarat Natalia Gumeniuk, şefa centrului de presă al forţelor de protecţie şi apărare ale Comandamentului Operaţional „Sud”.

Instalațiile rusești de pe insula Șerpilor, luate la țintă de lansatoarele HIMARS

Pentru noile lovituri, ucrainenii au folosit  lansatoare multiple de rachete, iar singurele care au o asemenea rază de acţiune sunt celebrele HIMARS.

„Continuăm operaţiunea pe Insula Şerpilor. În această noapte, au fost efectuate peste 10 lovituri precise pe insulă.   Încă investigăm rezultatele, dar există deja un prim raport că un alt sistem de rachete antiaeriene Panţir-S1 a fost lovit”, a subliniat Gumeniuk, potrivit publicaţiei ZN.

Conform Nataliei Gumeniuk, operaţiunea militară este concepută să se desfăşoare pe o lungă perioadă de timp, pentru a elibera insula ocupată de Marina Rusă încă de la începutul războiului. Şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării, Kirill Budanov, a dat asigurări că operaţiunea militară a Forţelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Insulei Şerpilor vizează eliberarea completă a acesteia de invadatorii ruşi.

Ucraina ar fi folosit în atac şi sisteme lansatoare multiple de rachete (MLRS), precum şi avioane, a declarat, pentru „The War Zone”, Andrii Ryzhenko, un căpitan în rezervă al marinei militare ucrainene.

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a anunțat joi că sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) din Statele Unite au ajuns în Ucraina.

Sistemele americane HIMARS au ajuns în Ucraina

Ministrul a postat pe Twitter că „Mulțumesc colegului și prietenului meu american, secretarul american al apărării Lloyd Austin, pentru aceste instrumente puternice! Vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei”.

Ucraina a solicitat  de multă vreme acest tip de sisteme, menționând  că au nevoie de ele pentru a lupta eficient și de la distanță cu trupele ruse, care utilizează  artileria pentru a câștiga teren  cât mai repede în Donbas.

Urmăriți B1TV.ro și pe