Instanța americană a decis: Dacă ești foarte deștept, nu ai ce căuta în Poliție

Instanța americană a decis: Dacă ești foarte deștept, nu ai ce căuta în Poliție
Foto: theweek.com

Un bărbat a vrut să devină polițișt, dar nu a fost primit în rândul oamenilor legii pentru că a avut un scor prea mare la un test de inteligență. Omul a dat în judecată orașul, dar, surprinză, instanța nu i-a dat dreptate.

Prima instanță a stabilit că Robert Jordan nu a fost discriminat deoarece aceleași standarde au fost aplicate tuturor participanților, iar această decizie a fost menținută și la apel, informează ABC News.

Jordan a declarat că, astfel, devine oficială discriminarea din Statele Unite împotriva oamenilor dintr-o anumită clasă.

”Continui să susțin că nu ai mai mult control asupra inteligenței tale decât ai asupra culorii ochilor sau genului”, a mai susținut bărbatul.

Acesta a mai precizat că nu vrea să meargă mai departe cu demersul său.

Jordan, în vârstă de 49 de ani, a luat examenul în 1996 cu 33 de puncte, echivalentul unui IQ de 125. Dar poliția din New London i-a intervievat doar pe candidații care au obținut între 20 și 27 de puncte, pornind de la ideea că aceia care au obținut mai mult s-ar putea plictisi de activitatea de polițist și ar putea părăsi serviciul mai repede, fiind astfel irosite costurile cu antrenamentele și pregătirea.

Majoritatea candidaților obțin la test 21 sau 22 de puncte, echivalentul unui IQ de 104.

Jordan a susținut că respingerea candidaturii sale a fost un act de discriminare. A dat în judecată orașul, susținând că drepturile civile i-au fost încălcate. Instanța, însă, a stabilit că New London a avut o politică rațională.

De când a dat acel test, Jordan este gardian într-o închisoare.