Interpolul a trimis un mandat de arestare pe numele lui Carlos Ghosn, în Liban. Fostul președinte Nissan a fugit din Japonia și are șanse mici să fie extrădat

Interpolul a trimis un mandat de arestare pe numele lui Carlos Ghosn, în Liban. Fostul președinte Nissan a fugit din Japonia și are șanse mici să fie extrădat
foto: Hepta.ro / DPA Images / Uwe Zucchi

Autoritățile din Liban au primit, joi, un mandat de arestare pe numele fostului președinte de la Nissan, fugarul Carlos Ghosn, în timp ce Turcia a demarat o investigație privind plecarea sa din Japonia, unde era reținut la domiciliu, relatează Reuters.

Ghosn a devenit un fugar internațional, după ce a mărturisit, marți, că a ajuns în Liban, pentru a scăpa de sistemul de justiție „fraudulos” din Japonia.

Informarea transmisă de Interpol, care le cere autorităților libaneze să aresteze o persoană urmărită, a fost primită de forțele de securitate internă ale Libanului și nu a ajuns încă pe masa justiției, spune o sursă judiciară locală pentru Reuters.

Rămâne încă neclar dacă Ghosn va fi adus în fața anchetatorilor pentru a fi chestionat cu privire la acest mandat, spune un oficial libanez din zona de securitate internă, care a mai precizat că Libanul nu își extrădează cetățenii către state străine.

În cazuri anterioare, când Libanul a primit note de acest gen despre cetățenii săi rezidenți, suspecții nu au fost reținuți, dar pașapoartele lor au fost confiscate și li s-a pus o cauțiune, spune aceeași sursă judiciară.

Ghosn are legături profunde cu Libanul, țara copilăriei sale, unde portofoliul său de investiții cuprinde acțiuni la o bancă, afaceri imobiliare și o cramă.

Fostul președinte al Nissan, Carlos Ghosn, are triplă-cetățenie, franceză, libaneză și braziliană. El a fost scos din Tokyo de o firmă privată de securitate, un plan ce a fost în lucru încă de acum trei luni și care a inclus un tranzit prin Turcia, explică Reuters.