Într-o izolare internațională copleșitoare, Kremlinul își revendică totuși victoria la așa-zisele „referendumuri”: „Bine aţi venit acasă!”.

Într-o izolare internațională copleșitoare, Kremlinul își revendică totuși victoria la așa-zisele referendumuri: „Bine aţi venit acasă!”.
Foto: Hepta - Sputnik / Kirill Kallinikov

Oficialii separatiști susținuți de trupele de ocupație din regiunile Ucrainei suspuse asa-numitului „referendum” ilegal au raportat, marți, majorități la numărarea voturilor în favoarea anexării la Rusia.

„Bine aţi venit acasă, în Rusia!”, a reacţionat imediat pe Telegram fostul preşedinte Dmitri Medvedev. Mai mult, o ședință a senatului rus în care să fie discutată anexarea teritoriilor ucrainene ar putea avea loc pe 4 octombrie, notifică jurnal.md.

Rusia încearcă să se bucure singură de teritoriile ocupate

Între timp, statele „prietene” Rusiei care se abținuseră să condamne agresiunea împotriva Ucrainei, precum China, Turcia, Serbia sau Kazahstanul au declarat deschis că nu vor recunoaște rezultatele referendumului și în special anexarea ilegală a Donbasului, Hersonului și Zaporijiei, arată o analiză Newsweek.

Nici India nu a reacționat favorabil: premierul Narendra Modi l-a mustrat pe Putin spunând că „acum nu este timpul pentru război” și că totul ar trebui rezolvat „democratic, prin dialog și negociere”.

Autorităţile pro-ruse din regiunile ocupare au anunţat marţi „victoria”. Prietenii Rusiei le contrazic

Comisiile electorale din regiunile ocupate au anunțat „rezultatele” preliminare în favoarea anexării ale numărării voturilor la  Zaporojie ( cu 93,11% pentru alipirea la Rusia) Herson (87,05%) și Lugansk (98,42%).

În Republica Populară Doneţk, la ora 19.30, după numărarea a 56,85% din buletinele de vot, votul favorabil era în proporţie de 94,75%.

Liderul de la Kiev a transmis că dacă Rusia va încerca să anexeze teritorii din Ucraina pe baza așa-ziselor „referendumuri” organizate în regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, acest lucru va însemna închiderea oricăror negocieri de pace în viitor cu Moscova, potrivit Ukrainska Pravda.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti
18:48 - Vrancea: Autocar cu 15 ucraineni, blocat în Năneşti, după ce drumurile din zonă au fost închise din cauza viscolului
18:25 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie. Marcaje karmice pentru Gemeni mai ales în plan financiar. Trebuie să fie vigilenți (VIDEO)
17:51 - Şoferul unui utilaj de deszăpezire, amendat după ce era să lovească un poliţist şi mai mulţi martori adunaţi la locul producerii unui accident