Rusia ridică spectrul unui atac nuclear împotriva Ucrainei. Dmitri Medvedev: Cred că NATO nu ar interveni direct în conflict. Demagogii de peste ocean și din Europa nu vor muri într-o apocalipsă nucleară

Rusia ridică spectrul unui atac nuclear împotriva Ucrainei. Dmitri Medvedev: Cred că NATO nu ar interveni direct în conflict. Demagogii de peste ocean și din Europa nu vor muri într-o apocalipsă nucleară
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Dmitry Astakhov

Dmitri Medvedev, unul dintre aliația președintelui rus Vladimir Putin, a ridicat marți în mod explicit spectrul unui atac nuclear împotriva Ucrainei, spunând că NATO va rămâne oricum în afara conflictului de teama unei apocalipse nucleare, potrivit Reuters.

Dmitri Medvedev al Rusiei ridică spectrul unui atac nuclear împotriva Ucrainei

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și actual vicepreședinte în Consiliul de Securitate al țării, susține că Moscova are dreptul să se apere cu arme nucleare dacă este împinsă dincolo de limite, iar acesta „cu siguranță nu este un bluff”.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a decretat prima mobilizare a Rusiei după Al Doilea Război Mondial și și-a exprimat sprijinul pentru anexarea unor noi zone din Ucraina, avertizând Occidentul că nu blufează atunci când spune că este gata să folosească armament nuclear pentru a-și apăra țara.

„Să ne imaginăm că Rusia este forțată să folosească cea mai de temut armă împotriva regimului ucrainean care a comis un act de agresiune pe scară largă ce este periculos pentru însăși existența statului nostru”, a scris Medvedev, pe Telegram.

Doctrina nucleară rusă prevede că președintele țării poate utiliza armamentul nuclear dacă statul se confruntă cu o amenințare existențială, inclusiv cu o amenințare provocată de armament convențional.

„Cred că NATO nu ar interveni direct în conflict nici măcar în acest scenariu. Demagogii de peste ocean și din Europa nu vor muri într-o apocalipsă nucleară”, a adăugat Dmitri Medvedev.

SUA și Rusia dețin 90% dintre focoasele nucleare de pe mapamond și sunt în continuare de departe cele mai mari puteri nucleare ale lumii.

„Trebuie să vă reamintesc din nou – pentru acele urechi surde care se aud doar pe ele însele. Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar”, susține vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, adăugând că acest lucru se va întâmpla „în cazuri predeterminate” și în strictă conformitate cu politica statului rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti