Putin va anunța vineri anexarea teritoriilor din Ucraina. UE amenință cu sancțiuni împotriva organizatorilor referendumurilor ilegale

Putin va anunța vineri anexarea teritoriilor din Ucraina. UE amenință cu sancțiuni împotriva organizatorilor referendumurilor ilegale
Numărul oficialilor ruși în Ucraina s-a dublat cu o zi înainte de referendumurile de anexare, sursă foto: captură YT

Uniunea Europeană a anunțat oficial că îi va sancționa pe toți cei care au participat la organizarea referendumurilor ilegale de anexare a unor teritorii ucrainene la Rusia.

Anunțul a fost făcut chiar de purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentat al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, informează AFP.

”Vor exista consecinţe pentru toate persoanele care au luat parte la organizarea acestor referendumuri ilegale şi care le-au susţinut”, a spus purtătorul de cuvânt Peter Stano, în cadrul unei conferinţe de presă cotidiene la Bruxelles.

UE și NATO condamnă „referendumurile” ilegale prin care Rusia vrea să anexeze forțat regiunile ocupate în Ucraina

Herson, Lugansk, Doneţk şi Zaporojie, care împreună reprezintă circa 15% din teritoriul Ucrainei, au închis astăzi urnele unui așa-numit referendum realizat de autoritățile separatiste pro-ruse susținute de trupele de ocupație.

Un mesaj de susținere a Ucrainei a venit și din partea NATO, prin vocea secretarului general, Jens Stoltenberg.

Putin va anunța vineri anexarea

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul britanic al Apărării, Kremlinul ar urma să se adreseze Parlamentului rus, vineri, referitor la rezultatul așa-numitelor alegeri.

Urmăriți B1TV.ro și pe