Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4

Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
Berlin, capitala Germaniei. Foto: Pixabay

Toți călătorii care sosesc în Germania începând din weekend vor trebui să prezinte un test negativ la infecția cu SARS-CoV-2 sau o dovadă că au anticorpi împotriva COVID-19, fie ei dobândiți prin vaccinare sau odată cu trecerea prin boală, spun surse guvernamentale citate de Reuters.

Intrarea în Germania ar urma să se facă doar cu pașaport Covid, începând din weekend

Planurile Berlinului arată că liderii federali și regionali sunt tot mai îngrijorați că apariția focarelor în diverse destinații turistice ar putea alimenta un al patrulea val pandemic la nivelul Germaniei în momentul în care cetățenii vor reveni din vacanțe.

În prezent, la intrarea în țară, Germania le cere un test negativ sau o dovadă de imunitate doar celor care sosesc din zone de risc, zone cu incidență crescută sau din zone în care variantele mai contagioase ale SARS-CoV-2 sunt mai prezente – la ora actuală, câteva exemple europene de acest gen sunt Marea Britanie, Spania și Țările de Jos.

În plus, liderii germani doresc să dea ceva mai multă consistență condițiilor de intrare în țară, care se aplică diferit în aeroporturi și în puncte rutiere de trecere a frontierei.

Autoritățile germane au depistat 3.142 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, conform bilanțului raportat joi de principala agenție germană pentru combaterea bolilor infecțioase, Institutul Robert Koch.

După un start relativ lent, campania germană de vaccinare anti-COVID-19 a accelerat, astfel că în acest moment peste 61% din populația țării a fost vaccinată măcar cu o doză, iar rata deceselor asociate cu COVID-19 a scăzut semnificativ.

La nivel global, numărul cazurilor confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 a trecut de 197 milioane, cu peste 4,2 milioane de decese asociate coronavirusului. Mai bine de 178,3 milioane de persoane s-au vindecat, arată datele centralizate joi seară de Worldometer.