INVAZIE de turişti la Cernobîl! Fenomen BIZAR la locul celui mai grav accident din istoria energiei nucleare: ‘Vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo’ (FOTO)

INVAZIE de turişti la Cernobîl! Fenomen BIZAR  la locul celui mai grav accident din istoria energiei nucleare: 'Vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo' (FOTO)
Foto: Hepta

Tot mai mulți oameni vor să viziteze Cernobîlul.

“Invazia” de turiști se datorează în mare parte serialului difuzat de HBO.

Tineri, în special cei împătimiți de rețele de socializare precum Instagram, au dat năvală, cumpărând pachete turistice în zona de excludere de la Cernobîl.

În acest context, creatorul serialului, supărat și dezgustat de valul de selfie-uri nepotrivite, trage un semnal de alarmă.

”Dacă vizitați zona de excludere de la Cernobîl vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo. Comportați-vă cu respect pentru toți cei care au suferit și s-au sacrificat acolo”a scris pe Twitter scenaristul Craig Mazin, potrivit Stirile Pro Tv.

Foto: pixabay.com

Prețul unei excursii nu este extrem de piperat. Pentru o zi se plătesc circa 100 de dolari, iar pentru 10 dolari poți închiria un dozimetru pentru a măsura radiațiile. În pachet este inclusă și o asigurare medicală.

Accidentul nuclear de laCernobîla fost un accident major încentrala nucleară, pe data de26 aprilie1986la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată decontaminarea radioactivăa zonei înconjurătoare. Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai gravaccidentdin istoriaenergiei nucleare. Un nor deprecipitații radioactives-a îndreptat spre părțile vestice aleUniunii Sovietice,Europeiși părțile estice aleAmericii de Nord. Suprafețe mari dinUcraina,BelarusșiRusiaau fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.

Zeci de oameni și-au pierdut viața imediat, iar alte mii sau zeci de mii au murit ulterior, din cauza unor boli grave.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)