Ion Cristoiu, despre interviul președintelui Turciei de la CNN: "Dacă aș fi turc, l-aș vota pe Erdogan. Numai că eu nu sunt"

Ion Cristoiu, despre interviul președintelui Turciei de la CNN: "Dacă aș fi turc, l-aș vota pe Erdogan. Numai că eu nu sunt"
foto: b1.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în „Gândul de miercuri” de pe blogul personal despre interviul cu Recep Erdogan lui Becky Anderson de la CNN.

Cristoiu spune că acest interviu a fost difuzat cu siguranță după ce a fost vizionat și de echipa lui Erdogan. Jurnalista Becky Anderson a dat impresia că i-a adresat acestuia niște întrebări parcă învățate dinainte, iar pe parcursul interviului nu l-a întrerupt deloc pe președinte, scopul jurnalistei fiind parcă doar de a obține acest interviu cu Erdogan, vedeta planetei în acest moment.

“Luni spre marți noaptea la noi, CNN a transmis un interviu dat de Recep Erdogan lui Becky Anderson.
Nu întîmplător am folosit termenul de dat de… și nu luat de… :

  1. Interviul n-a fost transmis în direct. El a fost înregistrat și mai mult ca sigur a fost difuzat doar după ce l-a văzut și echipa lui Erdogan.
  2. Prestigioasa jurnalistă a pus întrebări care lăsau impresia c-au fost scrise dinainte și învățate pe de rost. Pe parcursul interviului, ea a evitat să-l întrerupă cu întrebări ivite din răspunsurile date de interlocutor, cum se întîmplă totdeauna în cazul unui interviu luat de un profesionist și a evitat să pună întrebări agresive.

Interviul s-a desfășurat așa și nu altfel, deoarece jurnalista a făcut toate concesiile posibile pentru a putea obține acest interviu, veritabilă lovitură de presă:
Erdogan e Vedeta momentului planetar.”, a mai spus Ion Cristoiu.

Cristoiu mai spune că jurnalista care i-a luat interviul lui Erdogan s-a aflat în fața unei dileme și nu a procedat precum un jurnalist profesionist, scopul ei fiind să îi ia interviu președintelui cu orice preț.

„Becky Anderson s-a aflat în fața unei dileme: Sau face concesiile cerute de Erdogan pentru a-i da ei un interviu, sau nu face și atunci Erdogan dă altcuiva interviul. A obține un interviu de la Vedeta momentului planetar merita orice concesie. De aceea, am scris la început că Erdogan i-a dat un interviu lui Becky Anderson, i-a făcut un cadou, așadar, și nu Becky Anderson i-a luat un interviu lui Erdogan.
Mie, cel puțin, interviul mi-a confirmat presupunerea – lansată într-un editorial din Evz.ro,că SUA și Uniunea Europeană vor avea mari bătăi de cap cu președintele turc după eșecul așa zisei Lovituri de stat din Turcia, cea mai caraghioasă (dacă putem folosi superlativul) din Istoria loviturilor de stat din lumea modernă.”, a mai zis acesta.

Jurnalistul Ion Cristoiu mai adaugă faptul că a fost surprins de interviul lui Erdogan și că l-ar vota pe acesta dacă ar fi turc.

„Interviul lui Erdogan m-a surprins prin strădania de a vorbi în numele unei Turcii care nu vrea să fie tratată ca o slugă.
Dacă aș fi turc l-aș vota pe Erdogan, pentru acest interviu. Numai că eu nu sunt turc.”

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)