Ion Cristoiu: Puși în fața situației de a-l alege pe ”nebunul” de Trump, americanii nu vor avea încotro și o vor alege pe nesărata Hilarry Clinton

Ion Cristoiu: Puși în fața situației de a-l alege pe ”nebunul” de Trump, americanii nu vor avea încotro și o vor alege pe nesărata  Hilarry Clinton
foto: b1.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în Gândul de duminică de pe blogul personal despre șansele pe care le are Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA contra lui Hilarry Clinton.

Cristoiu a amintit de o conversație a unui cunoscut de-al lui, care locuiește în SUA, cu un student american, fan al lui Hillary Clinton.

N-are cum să ajungă Donald Trump preşedinte – a încercat să-l liniştească pe studentul îngrijorat cunoscutul meu, convins că în America se joacă piesa ieftină din România lui 2000, cînd Ion Iliescu a fost ales numai şi numai pentru a nu ajunge preşedinte C.V. Tudor.

Puși în fața situației de a-l alege pe ”nebunul” de Trump, americanii nu vor avea încotro și o vor alege pe nesărata Hilarry Clinton.”, a spus Cristoiu.

Jurnalistul spune că se numără printre care nu cred în șansa lui Trump de a ajunge președinte, dar îl uimește succesul uriaș al lui.

„Mă număr printre cei care nu cred că va ajunge preşedinte, convins că pînă la urmă la Casa Albă va fi Hillary Clinton.
Din acest punct de vedere poate şi pentru că eu sînt o fiinţă secretoare de iluzii, n-am de ce să mă preocup.
Mă preocupă însă succesul uriaş al lui Donal Trump la Poporul american.

Succesul lui Donald Trump e și un bobîrnac dat de americani unei clase politice văzute ca o gașcă.
O altă explicație trimite la ceea ce spune Donald Trump.
Political correctness a făcut ca politicienii americani să nu abordeze public lucruri pe care americanul de rînd le discută în familie și cu amicii, pentru că sînt lucruri de care el se izbește zilnic. Donald Trump a avut curajul de a le aborda în discursul public și nu oricum, ci într-un stil opus discursului stereotipic. Din acest punct de vedere, Hilarry Clinton e moartea pasiunii.

Toţi ceilalţi contracandidaţi la nominalizare n-au avut nici un Proiect de ţară.
Sau dacă au avut, acesta a semănat cu Proiectul de ţară a lui Klaus Iohannis:
O sumă de bla-bla-blauri constipate.”, mai adăugat acesta.

Cristoiu spune că un președinte American trebuie să pună mai presus de toate interesele Americii, iar Trump nu este o excepție, mai sunt ca el.

Aserțiunea despre Țările Baltice, care a făcut la noi niște vălurele mediatice, nu ține de o reîntoarcere a Americii la izolaționismul de altădată, ci de adevărul că un președinte American trebuie să pună mai presus de toate interesele Americii.

Dacă ne uităm în jurul nostru, vom observa că fenomenul Trump din SUA nu e o excepţie.

Rusia are un Putin care proclamă Rusia First.
Turcia First! proclamă şi Erdogan.
Victor Orban al Ungariei a proclamat mai demult Ungaria First.
Cînd şi cum se va ivi la noi Liderul care va proclama România First?”, a mai declarat Ion Cristoiu.