Iranul a trimis 10.000 de soldaţi de elită în Siria pentru a proteja regimul lui Bashar Assad

Iranul a trimis 10.000 de soldaţi de elită în Siria pentru a proteja regimul lui Bashar Assad
Iranul a detaşat 10.000 de soldaţi ai trupelor de elită în Siria, pentru a proteja regimul preşedintelui Bashar Assad, care au „controlul efectiv al ţării în ultima săptămână”, a spus opoziţia, citata de...

Iranul a detaşat 10.000 de soldaţi ai trupelor de elită în Siria, pentru a proteja regimul preşedintelui Bashar Assad, care au „controlul efectiv al ţării în ultima săptămână”, a spus opoziţia, citata de World Tribune.

Surse din serviciile americane au spus că Garda Revoluţionară Islamică şi-a manifestat prezenţa în Siria încă din 2008, care este formată din experţi în rachete, dezvoltare nucleară, securitate şi pregătire militară.

Reprezentanţi ai Partidului Reformei din Siria (PRS) au spus că Iranul a trimis 10.000 de soldaţi în Siria, pentru a susţine apărarea Siriei, ei stabilindu-şi cartierul general în provincia nordică Homs.

„În esenţă, Garda Revoluţionară a ocupat Siria şi a devenit conducătorul ei ”, a spus un purtător de cuvânt al PRS, Farid Ghadry, care a adăugat că Siria a devenit cea de-a 32-a provincie a Iranului.

Partidul sirian al Reformei afirmă că, iniţial, Garda Revoluţionară a monitorizat protestele anti-Assad. Începând din 4 aprilie, iranienii ar fi preluat controlul operaţiunilor de securitate, inclusiv protejarea familiei Assad.

În plus, toţi generalii armatei siriene ar fi supravegheaţi atent de Garda Revoluţionară, care se teme de o lovitură militară. Iranienii monitorizează telefoanele şi deplasările înalţilor oficiali guvernamentali sirieni.

Garda Revoluţionară ar fi jucat un ro, important în securitatea operaţiunilor din oraşul sudic Deraa, unde ar fi fost împuşcaţi mortal 30 de civili, pe 8-9 aprilie. Membrii partidului sirian au spus că dacă distrug voinţa oamenilor din Deraa, vor demoraliza alte oraşe.