Iranul reacționează tranșant după ce SUA au trimis un portavion în regiune! Comandantul Sayyari: Suntem pregătiți să răspundem oricărei acțiuni ostile din partea Americii

Iranul reacționează tranșant după ce SUA au trimis un portavion în regiune! Comandantul Sayyari: Suntem pregătiți să răspundem oricărei acțiuni ostile din partea Americii
sursă foto: presstv.com

Iranul a anunțat, luni, că este pregătit să răspundă oricărei acțiuni ostile din partea Statelor Unite ale Americii, transmite Reuters citat de Agerpres.

Declarația vine în contextul în care portavionul USS John C. Stennis a intrat, vineri, în Golful Persic, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre Washington și Teheran. Ca reacție, Iranul a precizat că nu consideră o amenințare semnificativă sosirea navei militare speciale.

„Prezența acestei nave militare este nesimnificativă pentru noi. Nu îi vom permite acestei nave să se apropie de apele noastre teritoriale din Golful Persic”, a declarat Habibbollah Sayyari, citat de ISNA, potrivit aceleiași surse, în condițiile în care portavioanele americane din regiune au lipsit pentru o perioadă destul de lungă, până la escaladarea tensiunilor din ultima vreme.
Chiar și așa, oficialul iranian a menționat că țara sa este în stare de vigilență sporită pentru a contracara orice eventuale amenințări.

„Ei (n.r. – americanii) nu au curajul sau capacitatea de a lua vreo măsură contra noastră. Avem suficiente capacități de a ne opune acțiunilor lor și noi am reiterat ferm acest lucru”, a spus Sayyari.

Relațiile dintre SUA și Iran au intrat în noi sincope, începând cu luna mai, când președintele Trump a anunțat că SUA se vor retrage din Acordul internațional privind programul nuclear iranian, reintroducând noi sancțiuni asupra băncilor și sectorului energetic din Iran.

„The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00