Israel ar urma să devină prima țară din lume care testează vaccinul anti-COVID-19 cu administrare pe cale orală: „Ar trebui să fie mult mai rezistent la variante” (VIDEO)

Israel ar urma să devină prima țară din lume care testează vaccinul anti-COVID-19 cu administrare pe cale orală: „Ar trebui să fie mult mai rezistent la variante” (VIDEO)
foto simbol: Pixabay

Israel urmează să devină prima țară din lume care testează un vaccin anti-COVID-19 cu administrare pe cale bucală, a spus Nadav Kidron, CEO al Oramed Pharmaceuticals, pentru The Jerusalem Post.

Israel urmează să testeze vaccinul anti-COVID-19 cu administrare orală

Subsidiara lui Oramed, Oravax Medical, se pregătește să demareze studiile clinice pentru vaccinul său la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, după ce spitalul i-a aprobat protocolul de studiu. În prezent, mai așteaptă doar să primească undă verde din partea Ministerului israelian al sănătății, ceea ce s-ar putea întâmpla în următoarele săptămâni.

În Europa, Oravax deja a finalizat producția GMP (sistemul bunelor practici de fabricație) a mii de capsule ce vor fi utilizate în cadrul studiului israelian, iar în cele din urmă vor fi distribuite către alte state.

Oramed este o companie farmaceutică de fază clinică și folosește tehnologia dezvoltată de Centrul medical universitar Hadassah. În martie, compania anunța un proiect comun cu Premas Biotech din India pentru crearea unui nou vaccin, cu administrare orală. Cele două entități au format împreună Oravax – concret, vaccinul se bazează pe tehnologia Oramed de administrare pe cale bucală „POD” și pe tehnologia de vaccin a Premas.

Tehnologia Oramed permite administrarea pe cale bucală a mai multor terapii pe bază de proteine, terapii care, altfel, ar fi fost administrate prin injectare.

Premas a lucrat la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 încă din martie. Vaccinul-candidat Oravax țintește trei proteine din noul coronavirus, spre deosebire de serurile de la Moderna și Pfizer, care vizează doar proteina spike, susține Nadav Kidron.

Astfel, spune CEO-ul Oramed, „acest vaccin ar trebui să fie mult mai rezistent la variantele COVID-19”.

„Chiar dacă virusul trece de un strat, există un al doilea strat, iar dacă trece și de al doilea strat, există un al treilea”, a mai spus el.

În cadrul studiilor preclinice, vaccinul este testat și împotriva variantelor de SARS-CoV-2.

Compania a finalizat un studiu-pilot pe animale și a descoperit că vaccinul a facilitat dezvoltarea de ImunoglobulineG (IgG) și Imunoglobuline A (IgA). IgA este necesară pentru o imunitate pe termen lung.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”