Acuzat de corupție, premierul israelian vrea să obţină imunitate din partea Parlamentului

Acuzat de corupție, premierul israelian vrea să obţină imunitate din partea Parlamentului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că vrea să obţină imunitate din partea Parlamentului în trei cazuri de corupție care îl vizează. Asta ar amâna cu lunile procedurile judiciare, notează Reuters.

Netanyahu a făcut anunțul într-un discurs televizat, cu doar patru ore înainte de expirarea termenului pentru depunerea cererii. El și-a motivat dorința prin faptul că acuzațiile sunt unele politice, iar el are dreptul la protecţie din partea Parlamentului.

ÎNCĂ O STEA NE-A PĂRĂSIT! MARELE ACTOR A MURIT ÎN URMĂ CU PUȚIN TIMP… ADIO, MAESTRE! ”CU INIMA ÎNDURERATĂ CONFIRMĂM…”

Un proces nu poate avea loc dacă este solicitată o cerere de imunitate. Și, dat fiind blocajul politic în care se găsește Israelul, e puțin probabil ca Parlamentul să ia o decizie înainte de alegerile din 2 martie. Netanyahu va avea nevoie de 61 de voturi din 120, majoritate pe care nu a reuşit să o obţină pentru formarea unui guvern.

În luna noiembrie, Netanyahu a fost inculpat sub acuzația că a acordat favoruri de stat în valoare de sute de milioane de dolari unor baroni ai presei din Israel. El a negat toate acuzațiile.

ASTA DA BOMBĂ! S-a aflat totul despre sarcina Gabrielei Cristea! TAVI CLONDA NU A ȘTIUT NIMIC PÂNĂ ACUM! E SCANDALUL MOMENTULUI