Italia eliberează lideri ai mafiei după implementarea noii reforme judiciare

Italia eliberează lideri ai mafiei după implementarea noii reforme judiciare
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Fabrizio Corradetti

În urma aplicării reformei judiciare de anul trecut din Italia, trei lideri ai mafiei siciliene cunoscută sub numele de Cosa Nostra o să fie eliberați, a informat joi, 12 ianuarie, agenţia ANSA care are surse judiciare din Palermo.

Legislația promovată de fostul ministru al justiţiei Marta Cartabia are în vedere faptul că urmărirea penală nu poate fi începută de procuratură dacă înainte nu au fost depuse plângeri sau denunţuri ale victimelor.

Victimele nu vor să depună plângeri

Victimele implicate în cele trei cazuri nu vor să depună plângeri deoarece le-ar fi frică de răzbunarea mafioţilor. De asemenea, procurorii din Palermo au cerut revocarea mandatelor de arestare şi a acuzaţiilor aduse capilor crimei organizate.

ANSA a mai specificat că procurorii italieni avertizaseră că reforma o să facă combaterea infracţiunilor mult mai dificilă. Mulţi turişti ar avea de suferit, de exemplu în cazul în care li s-ar fura bagajele din mâini și reclamă jafurile după ce părăsesc deja Italia, acest lucru i-ar împiedica pe oamenii legii să acţioneze. Printre altele, magistraţii însărcinaţi cu anchetele sunt de părere că o mare parte din victime o să fie intimidate de presupuşii infractori, potrivit ziare.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea