Italia și Malta cer un mecanism permanent pentru redistribuirea refugiaților între statele UE: „Nu mai este permisibil să acţionăm de la caz la caz”

Italia și Malta cer un mecanism permanent pentru redistribuirea refugiaților între statele UE: „Nu mai este permisibil să acţionăm de la caz la caz”

Italia și Malta au cerut, duminică, organizarea de discuții în cadrul UE pentru formarea unui mecanism permanent, prin care refugiații să fie redistribuiți între statele blocului comunitar, potrivit DPA preluată de Agerpres.

MARIA GHEORGHIU, PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! A ÎNCEPUT AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL! VA FI MĂCEL (GALERIE FOTO)

„Nu mai este permisibil să acţionăm de la caz la caz, căutând soluţii doar în situaţii de urgenţă, cu dificultăţi politice tot mai mari şi obstacole foarte serioase. Avem nevoie de un mecanism structurat permanent la nivelul Uniunii Europene, care să gestioneze toate aspectele sensibile care privesc migraţia”, afirmă Italia şi Malta într-o declaraţie comună, în care cele două ţări solicită să fie inclus acest punct pe agenda reuniunii miniştrilor europeni de externe ce se va desfăşura pe 15 iulie.

VESTE PROASTĂ PENTRU KANAL D! TEO TRANDAFIR A FĂCUT ANUNȚUL! VA FI ULTIMA OARĂ

Guvernele celor două state au făcut acest pas, în condițiile în care atât Italia, cât și Malta se confruntă din nou cu sosiri masive ale migranților. Italia şi Malta au refuzat să accepte debarcarea unui grup de 65 de migranţi recuperaţi din apropierea Libiei de o navă a unui ONG german, iar duminică guvernul maltez a anunţat că mai multe state membre ale UE, pe care nu le-a precizat, au acceptat să preia aceşti migranţi.

ȘOC MONDEN! MONICA GABOR, PRINSĂ ÎN FAPT CU MR. PINK! A FĂCUT-O ȘI CU IRINEL ÎN ROMÂNIA! IMAGINI BOMBĂ (GALERIE FOTO)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe