Italia: Activitatea industrială se reia începând cu 4 mai. Școlile rămân închise până în septembrie

Italia: Activitatea industrială se reia începând cu 4 mai. Școlile rămân închise până în septembrie

Prim-ministrul italian Giuseppe Contea vorbit,duminică dimineață, despre noile măsuri care se vor aplica în țară începând cu luna mai.

Așadar, Italia își va relua activitătea industrială și de producție începând cu 4 mai, ca parte a măsurilor de relaxare a restricțiilor aplicate pe fondul pandemiei de coronavirus. În ceea ce privește activitatea educațională, școlile se vor redeschide în septembrie, potrivit presei internaționale.

„În această perioadă, ne concentrăm peredeschiderea afacerilor, de la producție la construcțieîncepând cu4 mai”, a declarat Conte cotidianului italian la Repubblica.

El a declarat că noile măsurile vor fi prezentate la începutul săptămânii viitoare, cel târziu.

În plus, Conte a anunțat că că firmele vor trebui să introducă măsuri stricte de siguranță împotriva răspândirii noului coronavirus, înainte de a-și deschide porțile.

Premierul a mai declarat căunele întreprindericonsiderate „strategice”, inclusiv cele cu activități deexport, poate fi redeschis săptamâna viitoare, dacă primesc aprobaredin partea autorităților locale.

Conte a mai spusca școlile se vor redeschide in septembrie,în contextul în carestudiile aratăcăriscul de infectareeste încă foarte mare.El s-a declarat mulțumit de felul în care predarea de la distanță.

Carantina este valabilă în Italia până pe 3 mai

Pe data de 11 aprilie carantina a fostprelungităînItalia pânăla data de 3 mai.

După 3 mai, premierul Italiei a explicat că pot exista relaxări suplimentare, însă țara va fi departe de a reveni prea curând la momentul anterior crizei cauzată de COVID-19.

Pandemia dă semne de slăbiciune în Italia

Italia a înregistrat sâmbătă, cel mai mic numărdecese din ultimeleșase săptămâni, provocate de coronavirus.

Autoritățile au raportat 415 decese provocatede COVID-19 în ultimele24 de ore – cele mai puține din 17 martie – comparativ cu 420, raportate vineri. În acest moment sunt în total26.384 de morți.

2.357 de cazuri noi au fost raportate sâmbătă, comparativ cu 3.021, ieri. Numărul total al pacienților diagnosticați aajuns la 105.847, dintre care 2.622s-au vindecat.

Doar 10% dintre italienii contaminați cu COVID-19 au dezvoltat anticorpi

Șeful Institutului Național de Sănătate din Italia, Silvio Brusaferro, a declarat recent că doar aproximativ 10% dintre italieni au dezvoltat anticorpi după infecția cu COVID-19, ceea ce înseamnă că imunizarea populației este departe de a fi atinsă, iar proiectul „pașapoartelor pentru imunitate” este de nerealizat. Pentrua obține imunizarea, aproximativ 80% din populație trebuie să fi fost în contact cu virusul, țintă care este foarte departe”, a declaratBrusaferro.

Medicii români și-au încheiat misiune de ajutorare în Italia

Medicii și asistenții români care au lucrat în Italia, cea mai afectată țară europeană de pandemia de COVID-19, s-au întors sâmbătă în România cu o aeronavă Spartan. Echipa de voluntari plecase în Peninsulă pe 7 aprilie pentru a-i ajuta pe medicii italieni. Cadrele medicale au fost întâmpinate, la Baza militară 90, de premierul Ludovic Orban, care a ținut să le mulțumeasă pentru că au participat la misiunea umanitară și, astfel, au transmis o imagine foarte frumoasă despre România.

Urmăriți B1TV.ro și pe