Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)

Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Șefii de stat nevaccinați care participă la Adunarea Generală a ONU (UNGA) din această săptămână nu se vor putea bucura de restaurantele de lux din New York. Este și cazul lui Jair Bolsonaro, președintele nevaccinat al Braziliei, care a fost fotografiat în timp ce mânca o felie de pizza pe marginea drumului pentru că în restaurantele din oraș nu se poate intra fără dovada vaccinării.

Dovada vaccinării, obligatorie în restaurantele din New York. Cum s-a repliat Jair Bolsonaro

Președintele Brazilei, deja cunoscut pentru scepticismul față de vaccinare, declara înainte să plece spre New York că sistemul său imunitar este suficient de puternic pentru a se feri de coronavirus. Jair Bolsonaro fusese depistat cu COVID-19 în vara anului 2020.

Cei doi miniștri din delegația cu care a mers în SUA au postat, duminică noapte, o fotografie cu Jair Bolsonaro când mânca alături de consilierii săi niște felii de pizza pe un trotuar din New York, iar suținătorii președintelui brazilian au lăudat „simplitatea” sa, potrivit Reuters preluată de NDTV.

Întrebat luni de premierul britanic Boris Johnson dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, Jair Bolsonaro nega: „Nu. Nu încă”.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a transmis un apel către liderii de pe scena globală, „în special către Bolsonaro din Brazilia”, să se vaccineze înainte să participe la UNGA.

„Dacă nu vreți să vă vaccinați, nu vă deranjați să veniți”, spunea de Blasio într-o conferință de presă.

Nu este nevoie de dovada vaccinării pentru participarea la UNGA, însă au existat și lideri care au preferat să rămână la reședința lor și să transmită mesaje video.

Misiunea diplomatică a Braziliei la ONU a refuzat să comenteze zvonurile potrivit cărora un diplomat brazilian ar fi fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 la New York.

„Suntem la curent cu știrile și suntem în contact cu misiunea braziliană”, a spus Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al ONU.

Urmăriți B1TV.ro și pe