Corpul jurnalistului Khashoggi a fost dizolvat în acid și aruncat în canalizare

Corpul jurnalistului Khashoggi a fost dizolvat în acid și aruncat în canalizare

Cei care l-au asasinat pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi i-au aruncat trupul canalizare după ce l-au dizolvat în acid, a relatat sâmbătă cotidianul turc Sabah, citat de AFP.

Prelevări din sistemul de canalizare al consulatului Arabiei Saudite din Istanbul au arătat prezența unor urme de acid. Prin urmare, anchetatorii cred că trupul jurnalistului a fost dizolvat în acid şi, după ce s-a obţinut o consistenţă destul de lichidă, a fost aruncat în canalizare.

Khashoggi, jurnalist cu o atitudine critică față de regimul de la Ryad, a fost asasinat pe 2 octombrie de către un comando saudit în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul. După ce mai întâi au negat ferm asasinatul, autorităţile saudite au afirmat în cele din urmă că jurnalistul a fost ucis în cursul unei operaţiuni ”neautorizate” de către Ryad.

Presa turcă apropiată puterii şi mai mulți responsabili turci au susținut de mai multe ori că în asasinat este implicat Prinţul moştenitor saudit, Mohammed Ben Salman.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat