Jandarmii italieni au fost trimiși la Consulatul român de la Torino, unde 5.000 de români așteaptă să voteze. Situație tensionată și la Paris

Jandarmii italieni au fost trimiși la Consulatul român de la Torino, unde 5.000 de români așteaptă să voteze. Situație tensionată și la Paris
Foto: B1 TV

Jandramii italieni au fost trimiși la Consulatul român de la Torino, pentru a asigura ordinea, peste 5.000 de români așteptând la coadă să își exercite dreptul de vot, relatează B1 TV.

La orele prânzului, la Consulatul român de la Torino au sosit mai mulţi jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care peste 5.000 de români stau la coadă pentru a vota, iar unii au început să scandeze mesaje antiguvernamentale, nemulţumiţi că trebuie să aștepte ore în șir pentru a putea vota.
Cei care au venit la Consulat înainte de deschiderea urnelor au reuşit să voteze după două ore şi jumătate, dar acum timpul de aşteptare este mult mai mare, oamenii fiind nevoiți să stea ore în șir la cozi.

Secţia de votare de la Consulatul de la Torino are șapte ştampile şi toţi membrii biroului sunt prezenţi. Această secție este singura din Torino, deşi în oraş şi în împrejurimi trăiesc aproximativ 100.000 de români.

De asemenea, la Paris, mii de oameni își așteaptă rândul pentru a intra în secția de votare, a afirmat Lucian Mândruță.

”Peste 3000 de oameni la ora 8 la coadă aici la Paris. Incredibil”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Tags: