Japonia: Cetăţenii predau poliţiei banii şi seifurile găsite printre dărâmături

Japonia: Cetăţenii predau poliţiei banii şi seifurile găsite printre dărâmături
Zeci de milioane de yeni şi seifuri găsite printre dărâmături în nord-estul Japoniei, după tsunami, au fost duse la poliţie, care va trebui să identifice proprietarii, informează AFP. "Bani şi alte...

Zeci de milioane de yeni şi seifuri găsite printre dărâmături în nord-estul Japoniei, după tsunami, au fost duse la poliţie, care va trebui să identifice proprietarii, informează AFP. „Bani şi alte obiecte de valoare sunt aduse în mod constant la secţiile locale de poliţie” de către supravieţuitori şi echipe de salvare, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Miyagi, una dintre prefecturile cele mai afectate de dezastrul din 11 martie.

Conform legislaţiei japoneze, oricine găseşte bani sau obiecte de valoare le poate păstra dacă proprietarul nu s-a sesizat timp de trei luni.

Directorul Institutului japonez pentru prevenirea dezastrelor, Takehiko Yamamura, le-a cerut autorităţilor să prelungească această perioadă legală pentru regiunea devastată Tohoku şi să le permită poliţiştilor să deschidă seifurile pentru a încerca să identifice proprietarii.

Japonia este recunoscută pentru onestitatea majorităţii locuitorilor săi, care obişnuiesc să raporteze autorităţilor portofele sau genţi pierdute în mijloacele de transport în comun sau în locurile publice. Totuşi, câteva cazuri de furt au fost semnalate în zonele devastate de cutremur şi tsunami, abandonate de locuitori.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației