Jeff Bezos nu suportă să piardă în fața lui Elon Musk. Motivul pentru care a dat în judecată NASA

Jeff Bezos nu suportă să piardă în fața lui Elon Musk. Motivul pentru care a dat în judecată NASA
Jeff Bezos / Foto: Hepta.ro

Jeff Bezos se ia la întrecere cu Elon Musk în misiunile de explorare a spațiului cosmic. Fondatorul Tesla și Space X a primit din partea NASA un contract în valoare de 2,9 miliarde de dolari, pentru contruirea unui lander lunar, o decizie cu care fondatorul Amazon și Blue Origin nu se poate împăca. Din acest motiv, a hotărât să acționeze în instanță.

Multimiliardarul Jeff Bezos, care în această vară a călătorit pentru câteva secunde în spațiu, a dat în judecată NASA, acțiune comentată de către reprezentanții în justiție de la Blue Origin.

„Această plângere contestă evaluarea inadecvată și ilegală de către NASA a ofertelor”, au transmis avocații lui Bezos, potrivit CNBC.

Motivul pentru care Jeff Bezos a dat în judecată NASA

Mai exact, este vorba despre o acțiune depusă luni în instanță, pentru ca NASA să schimbe decizia de acordare către SpaceX a contractului de construire a landerului lunar pe care agenția spațială americană vrea să-l utilizeze în misiunea de aselenizare, care va avea loc în anul 2024.

Plângerea lui Bezos vine la câteva săptămâni după ce Biroul de Contabilitate al Guvernului SUA a respins o altă plângere a companiei Blue Origin, în urma acordării contractului către Space X.

În afară de SpaceX și Blue Origin, o altă companie privată a mai depus oferte pentru două contracte, Dynetics. În schimb, NASA a decis să ofere un singur contract, din cauza bugetului restrâns, în care a trebuit să se încadreze.

Urmăriți B1TV.ro și pe