Jill Biden va continua să predea la colegiul la care este profesoară chiar și atunci când va deveni prima-doamnă

Jill Biden va continua să predea la colegiul la care este profesoară chiar și atunci când va deveni prima-doamnă
FOTO: Hepta.ro

Jill Biden, soția președintelui ales, Joe Biden are un doctorat în educație și este profesoară la un colegiu public din apropiere de Washington. Partera președintelui ales își va păstra postul cu normă întreaga și va continua să predea chiar și atunci când va deveni prima doamnă, la data de 20 ianuarie 2021.

Jill este profesoară de limba engleză de aproximativ 10 ani la North Virginia Community College, iar schimbările din viața familiei ei nu vor afecta devotamentul pentru catedra pe care o are.

Jill Biden își păstrează jobul după ce va deveni prima – doamnă

Informația a fost confirmață în cursul zilei de duminică, de către purtătorul sau de cuvânt, Michael LaRosa, scrie The New York Times. „Dr. Biden se concentrează pe formarea echipei sale și pe dezvoltarea priorităților ei în ceea ce privește educația, familiile militarilor și veteranilor și lupta împotriva cancerului”, a precizat el, potrivit sursei citate mai sus.

La 69 de ani, dr. Jill Biden va fi prima soția de președinte care va face naveta între Casa Albă și locul de muncă. Pentru soția lui Joe Biden nu este prima dată când își păstrează locul de muncă și merge zilnic la serviciu, deși soțul ei ocupă o funcție importantă în stat.

Jill a continuat să predea și în vremea în care soțul ei a fost vicepreședinte, în timpul administrației Obama, la acea vreme fiind tot o premieră, ca soția vicepreședintelui SUA să facă naveta la locul de muncă. Soția lui Biden a precizat mereu că și-ar dori să fie cunoscută pentru activitatea ei ca profesor și nu doar pentru faptul că este nevasta președintelui Joe Biden.

La cei 69 de ani ai săi, Jill este profesoară de engleză de mai bine de 30 de ani. Se pare că aceasta știe bine ce va avea de făcut la Casa Albă. În perioada 2009-2017, ea a fost cea de-a doua doamnă a Americii, întrucât soţul ei a ocupat funcţia de vicepreşedinte. Jill șiJoe Bidens-au cunoscut la un blind date în 1975. La acel moment, Joe încă trăia cu şocul pierderii primei sale soții și a fiicei lor de numai un an într-un accident de mașină. La rândul său, Jill tocmai divorţase de un fost jucător de fotbal american. Joe șiJill Bidens-au căsătorit în 1977, la cinci ani după ce tragicul accidentde mașină i-a luat viața primei soții a senatorului și a fiicei lor mai mici.

Biden, ales cel de-al46-lea președinte al SUA

DemocratulJoe Biden, care a candidat împotriva preşedintelui în exerciţiu Donald Trump la scrutinul prezidenţial din SUA din 3 noiembrie. Prima s-a reacție a venit pe contul de Twitter:

„America, sunt onorat că m-aţi ales ca să conduc ţara noastră mare. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii – indiferent dacă m-aţi votat sau nu. Voi menţine încrederea pe care mi-aţi arătat-o”,a scris Biden, pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe