Joe Biden a cerut din nou interzicerea comercializării puștilor de asalt ca răspuns la atacurile din California, ce au cauzat 18 morți

Joe Biden a cerut din nou interzicerea comercializării puștilor de asalt ca răspuns la atacurile din California, ce au cauzat 18 morți
Foto: Hepta - Zuma Press / Rod Lamkey

Joe Biden cere din nou Congresului american să adopte o lege ce interzice comercializarea puştilor de asalt, în urma atacurile din California, ce au dus la moartea a 18 persoane, informează The Guardian.

„Pentru a doua oară, în ultimele zile, comunităţile din California plâng pierderea celor apropiaţi în urma unor atacuri armate fără sens”, a scris în cadrul unei declarații preşedintele SUA.

Trebuie adoptate niște măsuri dure

Biden face această solicitare după trei zile de la uciderea a 11 persoane într-o sală de dans din Monterey Park, California de către un bărbat de 72 de ani, iar 48 de ore mai târziu a fost comis un alt atac la două ferme din Half Moon Bay, California, unde au murit alte şapte persoane.

„Chiar dacă nu cunoaştem încă toate detaliile despre aceste atacuri, ştim că flagelul violenţei armate în America necesită luarea unor măsuri dure”, a explicat Biden.

Îndemn din nou ambele camere ale Congresului să acţioneze rapid şi să îmi aducă pe birou o lege de interzicere a vânzării de puşti de asalt. Să acţiuneze pentru a avea comunităţi, şcoli şi spaţii de muncă sigure”, a mai spus președintele american, potrivit digi24.ro.

Adoptarea unei astfel de legi este însă puțin probabilă deoarece republicanii controlează în prezent Camera Reprezentanţilor, motiv pentru care toate iniţiativele de restricţionare a accesului civililor la armament a fost blocat în ultimii ani.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Partidul lui Karl Nehammer a pierdut alegerile din Austria Inferioară, fieful formațiunii. OVP nu va mai avea majoritate parlamentară. Cel mai mare grup de migranți din regiune e format chiar din români
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)
18:13 - Vrancea: Un tânăr de 20 de ani a violat o bătrână în vârstă de 88 de ani