Joe Biden a declarat că Vladimir Putin e „un criminal” și că acesta „va suporta consecinţele” / Preşedintele Dumei de Stat: E o isterie cauzată de neputință (VIDEO)

Joe Biden a declarat că Vladimir Putin e „un criminal” și că acesta „va suporta consecinţele” / Preşedintele Dumei de Stat: E o isterie cauzată de neputință (VIDEO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Adam Schultz/White House

Preşedintele american Joe Biden a declarat, într-un interviu, că omologul său rus este „un criminal” și că „va suporta consecințele”. În replică, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat și un apropiat al lui Putin, a transmis că atitudinea lui Biden e „o isterie cauzată de neputință” și a punctat că un atac împotriva lui Putin e un atac împotriva Rusiei.

Joe Biden susține că Vladimir Putin e un criminal

Întrebat de ABC News dacă el consideră că preşedintele Rusiei „e un criminal”, Biden a răspuns: „da, aşa cred”. Biden a mai afirmat că nu crede că Putin are suflet.

„Veţi vedea în curând preţul pe care-l va plăti”, a continuat apoi președintele SUA.

Joe Biden a declarat că Vladimir Putin e „un criminal” și că acesta „va suporta consecinţele”

În contextul publicării unui raport care arată că Moscova a încercat să se amenstece și în alegerile prezidențiale americane din 2020, Biden a punctat că Putin „va suporta consecinţele”.

Biden a mai spus că a avut o discuție lungă cu Putin și-l cunoaște destul de bine.

„La început i-am spus ”eu vă cunosc, iar dvs mă cunoaşteţi. Dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, să fiţi pregătit să suportați consecințele””, a mai declarat președintele SUA, fără să precizeze dacă făcea aluzie la ingerinţe sau la otrăvirea și încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Viaceslav Volodin: Un atac contra lui Putin e un atac contra Rusiei

În replică, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a transmis că un atac împotriva lui Vladimir Putin e un atac împotriva Rusiei.

„Aceasta este o isterie cauzată de neputință. Putin este preşedintele nostru, iar un atac împotriva sa este un atac împotriva ţării noastre. Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre”, a scris Viaceslav Volodin, pe Telegram.

Schimbul de replici are loc în contextul în care un raport al serviciilor de informaţii americane a confirmat, marți, suspiciuni că Vladimir Putin ar fi ordonat ca Moscova să interfereze în alegerile prezidențiale americane de anul trecut. Rusia a negat categoric acuzația.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori