Joe Biden l-a sunat pe Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Președintele SUA a cerut încheierea unui armistițiu cu Hamas

Joe Biden l-a sunat pe Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Președintele SUA a cerut încheierea unui armistițiu cu Hamas
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Pool/ABACA

SUA intervine în conflictul dintre Israel și Hamas, care a ajuns deja în ziua a zecea. Președintele Joe Biden l-a contactat telefonic pe premierul israelian și i-a transmis că se așteaptă chiar în cursul zilei de miercuri la noi măsuri, care să conducă la un armistițiu.

Președintele de la Casa Albă a declarat că dorește ca Benjamin Netanyahu să solicite o reducere semnificativă a operațiunilor militare.

„Președintele Biden a vorbit astăzi cu premierul Netanyahu. Cei doi lideri au avut o discuție amănunțită despre evoluția evenimentelor din Gaza, despre progresele făcute de Israel în anihilarea capacităților de atac ale Hamas și ale altor elemente teroriste și despre eforturile în desfășurare pe plan diplomatic depuse de guverne regionale și de Statele Unite.

Președintele i-a transmis prim-ministrului că așteaptă o dezescaladare semnificativă azi, în vederea unui acord de încetare a focului”, informează un comunicat al Casei Albe.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a transmis, de asemenea, în această săptămână, faptul că focurile trebuie să înceteze. Totodată, Benjamin Netanyahu i-ar fi dat deja asigurări că este pregătit pentru un armistițiu, scriu jurnaliștii israelieni.Înțelegerea ar urma să fie încheiată cu medierea Egiptului.

Noi rachete lansate asupra Israelului, miercuri după-amiază

Un nou tir de rachete a fost tras către centrul și sudul Israelului, miercuri după-amiază, care a declanșat sirenele în regiunea Șfela, Așkelon, Așdod și Beer Șeva.

În regiune a fost o noapte plină de evenimente, cu mișcarea islamistă Hamas care a lansatrachete către bazele sudice ale Forțelor aeriene israeliene, potrivit The Jerusalem Post.

În comunitățile de la frontiera cu Fâșia Gaza au fost declanșate sirenele. Alarmele au răsunat chiar și în centrul Israelului, la Rehovot, Nes Ziona și Palmachim. Alerte similare s-au auzit și în Așkelon, și în Așdod, unde una dintre rachete a lovit o clădire.