Joe Biden, testat pozitiv pentru COVID-19 din nou. Președintele SUA își încheiase miercuri perioada de izolare: „Asta se întâmplă cu o mică minoritate de oameni”

Joe Biden, testat pozitiv pentru COVID-19 din nou. Președintele SUA își încheiase miercuri perioada de izolare: „Asta se întâmplă cu o mică minoritate de oameni”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pete Marovich

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că sâmbătă a fost testat pozitiv pentru COVID-19 din nou și va intra în izolare. Liderul american fusese depistat cu coronavirus și pe 21 iulie, iar miercuri, după două teste negative, și-a încheiat perioada de izolare și spunea că s-a recuperat.

Joe Biden: Am fost testat pozitiv pentru COVID-19 din nou

Testat pozitiv și negativ de mai multe ori în circa 10 zile, cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite spune că „asta se întâmplă cu o mică minoritate de oameni”.

„Oameni buni, astăzi am fost testat pozitiv pentru COVID din nou. Asta se întâmplă cu o mică minoritate de oameni. Nu am simptome, dar mă voi izola pentru siguranța tuturor celor din jurul meu. Încă sunt la lucru și curând voi porni din nou la drum”, a scris Joe Biden, sâmbătă, pe Facebook.

Casa Albă anunța pe 21 iulie că Joe Biden (71 de ani), cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, are simptome ușoare și va lucra din izolare.

Miercuri, liderul american își sărbătorea recuperarea după COVID-19 cu un apel către americani să se vaccineze și cu o comparație între simptomele sale ușoare și prestația din izolare, pe de o parte, și situația mai gravă prin care a trecut predecesorul său, pe de altă parte, nota Reuters la acel moment.

Într-un dialog cu angajații săi și repoterii prezenți la Casa Albă, președintele SUA spunea că s-a recuperat fără emoții datorită medicamentelor disponibile și îngrijirii medicale de care a avut parte.

El a câștigat campania electorală din 2020, în parte, cu promisiunea că va lua pandemia de COVID-19 mai în serios decât a făcut-o Donald Trump, care s-a infectat cu coronavirus chiar în timpul campaniei electorale și a ajuns la spital.

„Simptomele mele au fost ușoare, recuperarea mea a fost rapidă și mă simt grozav. În întreaga perioadă pe care am petrecut-o în izolare am putut să lucrez, să îmi îndeplinesc sarcinile prezidențiale fără întrerupere”, spunea Joe Biden, miercuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe