Jurnaliștii de la BBC au realizat un documentar despre cazul familiei Bodnariu: Lucrătorii sociali se grăbesc să separe copiii de familiile lor, mai ales dacă este vorba despre imigranți (VIDEO)

Jurnaliștii de la BBC au realizat un documentar despre cazul familiei Bodnariu: Lucrătorii sociali se grăbesc să separe copiii de familiile lor, mai ales dacă este vorba despre imigranți (VIDEO)

Jurnaliștii de la BBC au realizat un documentar audio despre cazul familiei Bodnariu, ai cărui copii au fost luați de statul norvegian. Totodată, pe site-ul instituției media a fost publicat un material în care sunt prezentate povestea acestei familii, precum și opiniile experților cu privire la acest caz, informează Hotnews.

Potrivit BBC, lucrătorii sociali se grăbesc de multe ori să separe copiii de familiile lor, fără a avea prea multe argumente, iar acest lucru se întâmplă mai ales atunci când este vorba despre familii de imigranți. Mai mult, un copil cu mama străina are de patru ori mai multe șanse să fie luat de Barnevernet.

În documentarul realizat de jurnaliștii britanici este prezentat felul în care cei cinci copii, printre care și un bebeluș, au fost luați din familia Bodnariu, situație care a dus la proteste în mai multe state. De asemenea, este precizat faptul că mama micuților a admis că l-a lovit pe unul dintre ei și că varianta autorităților în acest caz este greu de aflat, în condițiile în care acestea refuză să dscute despre cazuri individuale.

BBC mai arată și că acesta nu este primul caz în care autoritățile au luat copiii unor familii de imigranți.

În acest context, sâmbătă va avea loc un protest, în semn de sprijin pentru familia Bodnariu, în orașe din România, Austria, Belgia, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Irlanda, Norvegia, Polonia, Scoția, Spania, Elveția, Suedia, Marea Britanie, SUA, Canada, Hawaii, Australia și Noua Zeelandă.

Material BBC despre cazul familiei Bodnariu

Documentar BBC – Norway: Parents Against the State

Urmăriți B1TV.ro și pe