Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”

Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi
Marin Gherman, analist politic din Cernăuți, a vorbit, pentru B1 TV, despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Jurnalistul Marin Gherman a declarat vineri seara în emisiunea Actualitatea că discursurile lui Vladimir Putin, rostite în contextul anexării regiunilor ucrainene amintesc de discursurile anti-NATO din perioada sovietică:

„Observând fețele întristate ale elitei, și nu a fost doar elita politică astăzi la Moscova, a fost și elita culturală, intelectuală, confesională, mi-am adus aminte de perioada în care Uniunea Sovietică era în confruntare cu NATO și în care erau peste tot în URSS fel de fel de materiale de propagandă să oprim NATO, să oprim imperialismul. Mi-ama dus aminte de discursurile clasice din perioada sovietică, mai ales din perioada bolșevică prin care se spunea că imperialiștii occidentali vor să distrugă Rusia și că trebuie Rusia bolșevică să distrugă ordinea capitalistă care este una în putrefacție. Cam ceva asemănător a spus Putin despre occident”.

Jurnalistul a mai spus că deși evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare, entuziasmul a fost mimat, pentru că Rusia a obținut mult mai puțin decât a sperat:

„Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare, dar ne-a adus aminte de un priveghi, Mai mult a bocit Putin după trecutul sovietic. Nu s-a asemănat foarte mult cu o mare sărbătoare, cu toate că se încearcă să fie mimată această sărbătoare.

Toată această elită din punctul meu de vedere și-a dat seama că a facilitat acest sistem politic centralizat, dictatorial și sistemul îl controlează pe ei, este de neoprit”.

Urmăriți B1TV.ro și pe