Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi

Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
Coreea de Nord susține că va lovi Coreea de Sud cu „forţa sa de luptă nucleară" dacă este atacată. Sursa (Foto: Hepta - DPA Images)

Kim Jong-un, liderul suprem al Coreei de Nord, impune condiții extrem de stricte pentru angajații cu care interacționează direct. Printre cei vizați de aceste reguli se numără gărzile sale de corp. Potrivit documentelor oficiale, bodyguarzii nu pot fi mai înalți de 1.67 metri înălțime, pentru a nu-l pune într-o lumină proastă pe șeful autoritar al statului, informează Daily NK.

Liderul suprem din statul comunist are în jur de 1.70 metri înălțime. Pe lângă înălțime, potențialii recruți trebuie să urmeze sau să fi absolvit un liceu bine cotat din Coreea de Nord, cu calificative excelente. Ei trebuie să aibă minimum 17 ani împliniți.

Gardienii lui Kim Jong-un nu au voie să-și vadă familiile

De asemenea, Kim Jong-un preferă candidații care provin din comunitățile rurale. Ideali sunt cei care au fost crescuți în familii de fermieri sau muncitori. Una dintre cele mai severe condiții o reprezintă interdicția bodyguarzilor de a-și întâlni familiile timp de 13 ani după angajare.

Astfel, dacă provin din zone izolate, condiția ar fi mult mai ușor de respectat. În plus, cei care au crescut departe de zonele rurale ar fi înzestrați cu o capacitate de sacrificiu mult mai mare. Astfel, Kim Jong-un crede că gardienii săi ar putea mult mai ușor să devină „scuturi umane”.

Sacrificiul suprem este o condiție intrinsecă, ei trebuie să-l idolatrizeze pe Kim Jong-un. Până în prezent, nu este cunoscut numărul exact al membrilor gărzii de corp a liderului suprem din Coreea.

De-a lungul timpului, bodyguarzii asiaticului au fost surpinși în diverse momente hazlii. Printre cele mai iconice, obiceiul gărzilor de corp de a mărșălui pe lângă mașina în care se află Kim Jong-un.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina