Șeful CIA s-a întâlnit, în secret, cu Kim Jong-un în Coreea de Nord (surse)

Șeful CIA s-a întâlnit, în secret, cu Kim Jong-un în Coreea de Nord (surse)

Presa americană vorbeşte despre o întâlnire secretă între directorul CIA, Mike Pompeo, şi liderul de la Phenian, Kim Jong-un.
Potrivit Washington Post, întâlnirea a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, când Mike Pompeo, nominalizat ca secretar de stat al SUA, s-a deplasat în Coreea de Nord.

Atât Casa Albă, cât şi CIA au refuzat să comenteze informaţia.

Marţi, Donald Trump a declarat marţi că între Statele Unite şi Coreea de Nord au avut deja contacte directe „la nivel foarte ridicat”.
„Am avut discuţii directe la cele mai înalte niveluri – la niveluri extrem de înalte – cu Coreea de Nord”, a spus Trump la şedinţa foto de la începutul vizitei premierului japonez Shinzo Abe la Mar-a-Lago, în Florida, conform Agerpres.

La sfârşitul întrevederii, întrebat dacă a discutat personal cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, Trump a spus: „Nu chiar la cel mai înalt nivel”.
„Până la urmă, contează rezultatul final, nu faptul că ne gândim să ne întâlnim sau că ne întâlnim”, le-a mai spus preşedintele SUA jurnaliştilor.

Ultima oră
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)