Klaus Iohannis: Situația, după evaluarea noastră, va continua destul de mult, iar complicațiile se vor agrava. NATO nu se va implica în acest conflict militar / Nu avem date care să arate un scenariu că Moldova ar fi amenințată (VIDEO)

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

NATO și România nu se vor implica în conflictul militar dintre Ucraina și Federația Rusă, a reiterat președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, la tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret, județul Suceava, unde a condamnat războiul nejustificat și neprovocat pe care l-a declanșat Mosova împotriva Kievului și despre care spune că a provocat o adevărată catastrofă umanitară.

Klaus Iohannis: Noi nu calculăm acum un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie amenințată. Aici suntem acasă, asta e țara noastră și aici rămânem

„Această situație, după evaluarea noastră, va continua destul de mult, iar complicațiile se vor agrava. Noi credem că această catastrofă umanitară se va extinde. Va fi nevoie de foarte multe ajutoare și aici, dar și în Ucraina”, a declarat Președintele României.

Întrebat dacă este de acord cu declarația președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, care susținea că Ucraina ar putea fi doar începutul și că forțele ruse nu se vor opri până la Berlin, dar și ce planuri are România pentru Republica Moldova având în vedere această situație, Klaus Iohannis a explicat: „Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde. NATO nu va fi implicată în acest conflict militar și nici România nu va fi implicată în acest conflict”.

„Rolul nostru, pe care îl vedem, este cel pe care l-am descris, ajutăm pe cei care se refugiază, vom ajuta și pe cei care rămân în Ucraina, iar cu Moldova suntem într-o relație foarte strânsă și suntem hotărâți ca în situația în care umanitar este nevoie de ajutor să intervenim și acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi amenințată (…).

Noi nu calculăm acum un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie amenințată. Eu pot să spun un lucru simplu – aici, în România, suntem acasă, asta este țara noastră și aici rămânem”, a subliniat Președintele României, Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)