Kremlinul, înfuriat de decizia UE de a plafona prețul la petrol. Medvedev s-a declanșat: „(Europa) să facă stocuri de spirtoase”

Kremlinul, înfuriat de decizia UE de a plafona prețul la petrol. Medvedev s-a declanșat: (Europa) să facă stocuri de spirtoase
Foto: Twitter - Kremlin Pool

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat luni Occidentul, după intrarea în vigoare a plafonului de preţ pentru petrolul rusesc, că „iarna este abia la început”, transmite EFE.

„Un lucru este clar. Nu va fi bine pentru consumator, cu siguranţă. Aşa că să facă stocuri de spirtoase, pături şi încălzitoare de apă. Abia acum urmează, iarna este abia la început”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram.

Kremlinul a anunţat recent că nu acceptă nicio plafonare a preţului la ţiţeiul şi că pregăteşte un răspuns la decizia Uniunii Europene şi G7 de a stabili, începând din 5 decembrie, un preţ maxim la petrolul rusesc de 60 de dolari pe baril; anterior, acesta anunţase că nu va livra ţiţei ţărilor care impun restricţii preţurilor la petrolul său.

Medvedev: „Ceea ce pentru rus este bine, pentru german este mortal”

Cunoscut pentru opiniile sale exagerate, fostul președinte rus a declarat că tentativele de reglementare a preţurilor conduc în mod obişnuit la dispariţia produsului sau la creşterea costului acestuia: „Nimeni nu a anulat legea preţurilor. Aşa se va întâmpla cu petrolul. Desigur, nu va dispărea, dar cu preţurile se va întâmpla inimaginabilul”, susține el.

Medvedev a ]ncercat să fie amuzant și a declarat că situaţia îi aminteşte de „un grup de burghezi europeni beţi” care decid să facă baie într-o apă îngheţată, motiv pentru care o parte dintre ei mor înecaţi: „Vor fi îngropaţi între toasturi triste despre cei care au pierit într-o luptă inegală cu ursul rus şi Generalul Iarnă.

Ei bine, acesta este drumul pe care l-au ales! Ceea ce pentru rus este bine, pentru german înseamnă mortal”, a afirmat fostul lider de la Kremlin.

Urmăriți B1TV.ro și pe