Medvedev: Statele NATO ar putea deveni o țintă legitimă din cauza ajutorului acordat Ucrainei

Medvedev: Statele NATO ar putea deveni o țintă legitimă din cauza ajutorului acordat Ucrainei
Sursa foto: Captură video// Twitter

Dmitri Medvedev lansează noi amenințări la adresa statelor NATO. Oficialul rus a transmis că statele NATO ar putea deveni o „țintă legitimă” a armatei ruse, având în vedere că furnizează armament Ucrainei.

Noi amenințări lansate de Medvedev

Acesta a sugerat că Rusia va lua în calcul să riposteze dacă Ucraina va primi sistemele de rachete antiaeriene Patriot și vor trimite personal al Alianței în această țară.

„Dacă, așa cum a lăsat să se înțeleagă Jens Stoltenberg, NATO le furnizează fanaticilor de la Kiev sisteme de apărare Patriot – precum și personal al alianței – acestea se vor transforma imediat în ținte legitime pentru forțele noastre armate”, a amenințat Medvedev (foto articol), vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Twitter, potrivit agenției de știri Baha.

Oficialul rus a acuzat Alianța că încalcă suveranitatea altor țări, declanșând lovituri de stat în întreaga lume și ucigând „zeci de mii de civili”.

Anterior, secretarul general al NATO a salutat oferta Germaniei de a furniza Poloniei sisteme de apărare Patriot după o explozie pe teritoriul său și a precizat că este la latitudinea Berlinului să decidă dacă dorește să îndeplinească dorința Varșoviei și să trimită în schimb sisteme Patriot în Ucraina.

Generalul american Ben Hodges prevede o înfrângere a forțelor ruse în Ucraina. Acesta consideră că  Ucraina va reuși să supravieţuiască în următoarele luni, în ciuda bombardamentelor ruse:

Ucraina va supraviețui bombardamentelor ruse

„Cred că următorii lui pași sunt să continue să încerce să facă orașele ucrainene nelocuibile în speranța că asta va pune sute de mii de refugiați ucraineni pe drumul spre, Europa de Vest.

Ceea ce va pune presiune asupra Kievului. Deci, cred că ei știu că singura lor speranță este să încerce să întindă asta până când noi, vestul, ne vom pierde dorinţa de a sprijini”, a afirmat Ben Hodges, pentru Antena 3 CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe