Kremlinul neagă că s-ar fi luat vreo decizie pentru închiderea frontierelor ruse în contextul mobilizării parțiale / Dmitri Peskov recunoaște că anumite convocări s-au făcut eronat

Kremlinul neagă că s-ar fi luat vreo decizie pentru închiderea frontierelor ruse în contextul mobilizării parțiale / Dmitri Peskov recunoaște că anumite convocări s-au făcut eronat
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Kremlinul a anunțat, luni, că nu a fost luată nicio decizie în ceea ce privește o eventuală închidere a frontierelor ruse pe fondul exodului de bărbați cu vârstă eligibilă pentru încorporare care s-a produs după ce președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială, transmite Reuters.

Într-o convorbire cu reporterii, Dmitri Peskov a recunoscut și că anumite convocări au fost făcute eronat, dar susține că greșelile vor fi corectate.

Gen. Virgil Bălăceanu, pe B1 TV: Mobilizarea parțială, dictată de necesitatea suplimentării grupării de forțe

Mobilizarea parțială din Rusia a fost dictată de necesitatea suplimentării grupării de forțe, a explicat gen. (r) Virgil Bălăceanu, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

„Mobilizarea parțială a fost dictată de necesitatea suplimentării grupării de forțe, suplimentare care apare mai ales prin succesul contraofensivei ucrainene pe axa de est, în zona Harkovului, nord-est, mai ales sud Harkov, și continuarea acțiunilor contraofensive pe axa de sud, pe malul drept al fluviului Nipru – o situație critică din punct de vedere militar care necesită introducerea de noi forțe și singura soluție a fost această mobilizare parțială”, a explicat președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.

Într-o altă intervenție pe B1 TV, gen. (r) Virgil Bălăceanu a vorbit și despre misiunile noii grupări de forțe rusești.

„Noua grupare de forțe cel mai probabil va avea două misiuni – o primă misiune va fi întărirea apărării în teritoriile cucerite/anexate la Federația Rusă, și o a doua misiune flagrantă la adresa dreptului internațional, executarea, continuarea atacului în punga Donbasului pentru încercuirea grupării de forțe din punga Donbasului și cucerirea în întregime a oblastului Donețk”, spunea Virgil Bălăceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe