Kremlinul pregătește un fake cu Zelenski. Moscova vrea să-l discrediteze și să obțină fonduri europene

Kremlinul pregătește un fake cu Zelenski. Moscova vrea să-l discrediteze și să obțină fonduri europene
Foto: Hepta/DPA Images / Ukrainian Presidential Press Off.

Rusia pregătește o „acțiune” de dezinformare care vizează discreditarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Europa de Vest. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Plan macabru al rușilor

Raportul arată că administrația Președintelui Federației Ruse a convenit asupra creării unei noi structuri afiliate serviciilor speciale ruse.

„Sarcina sa principală va fi de a desfășura o ‘acțiune’ de dezinformare care vizează discreditarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în țările din Europa de Vest. Acest lucru, potrivit organizatorilor, va permite diseminarea activă a informațiilor specificate în spațiul media european”, se arată în raport.

Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării,  va fi creat și făcut public un site  fals al așa-numitului „Fond lui Zelenski”, prin intermediul cărora instituțiile  europene vor fi încurajați să se alăture „activităților” acesteia.

„Îndemnăm comunitatea internațională să nu aibă încredere în falsurile rusești și să primească informații exclusiv din surse verificate”, susțin oficialii ucraineni.

Moscova discretizează NATO în ochii ucrainenilor

Serghei Kiriyenko, prim-adjunct al șefului Administrației Prezidențiale a Federaţiei Ruse, a transmis că autoritățile din Ucraina au cedat teritoriul țării și cetățenii Occidentului pentru o confruntare cu Rusia, iar NATO va folosi această ocazie „până la ultimul ucrainean”, potrivit Interfax.ru.

„Ei ( n.r. – autoritățile ucrainene) și-au cedat țara, teritoriul și, cel mai rău, și-au cedat oamenii. Au oferit țara și cetățenii Ucrainei pentru a încerca să escaladeze o confruntare între comunitatea occidentală și Rusia pe acest teritoriu, cu mâinile lor”, a spus Serghei Kiriyenko.

„Desigur, NATO va fi bucuroasă să lupte, așa cum nu ezită să spună, împotriva Federației Ruse până la ultimul ucrainean”, a continuat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)