Kremlinul a recunoscut în premieră că mulți dintre rușii trimiși să lupte în Ucraina au fost nevoiți să își cumpere din bani proprii echipamentele militare.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a confirmat că rușii mobilizați își cumpără singuri propriile echipamente militare, scrie Gazeta.ru, potrivit Rador.
Peskov a recunoscut că există această problemă și a adăugat că și Consiliul de coordonare pentru furnizarea echipamentelor, creat de Vladimir Putin, va rezolva aceste probleme.
”A fost creat un consiliu [coordonator], ieri a avut loc o ședință, Putin a vorbit cu membrii săi. Într-adevăr, au existat probleme cu echipamentul militar, dar măsurile luate dau rezultate. Regiunile sunt implicate în procesul de furnizare a echipamentelor militare.
Acum, comisia se va ocupa de acest aspect, Denis Manturov (ministrul industriei și comerțului – n.r.) este responsabil pentru acest lucru în cadrul unui consiliu de coordonare şi se iau măsuri, vor fi eliminate problemele”, a spus Peskov.
Ministerul britanic al apărării a declarat că o vestă antiglonț s-a vândut pe site-urile rusești de cumpărături online la prețul de 40.000 de ruble (aproximativ 640 de dolari sau 570 de lire sterline), în creștere de la aproximativ 12.000 de ruble, cât era în aprilie.
Iese tot mai mult în evidență că pierderile armatei ruse în Ucraina sunt cauzate de corupția endemică din Armata lui Vladimir Putin, mai consideră Ministerul Apărării din Marea Britanie. La asta se adaugă problemele grave privind logistica.
Ministerul britanic al apărării susține că cantitatea medie de echipament personal pe care Rusia o furnizează rezerviștilor săi mobilizați este „aproape sigur mai mică decât cea deja slabă furnizată trupelor desfășurate anterior”.
Serviciile de informații britanice au mai precizat că, în 2020, autoritățile ruse au anunțat că 300.000 de seturi de armură Ratnik au fost furnizate armatei sale, „suficient pentru a echipa forța desfășurată în prezent în Ucraina”.