Legea nu se discută: Ministrul de Justiției al Olandei, cercetat și sancționat pentru nerespectarea distanțării fizice la căsătoria sa (FOTO)

Legea nu se discută: Ministrul de Justiției al Olandei, cercetat și sancționat pentru nerespectarea distanțării fizice la căsătoria sa (FOTO)
Foto: Hepta

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Asta spune o zicală, iar în Olanda se aplică ad litteram. Însuși ministrul justiției din această țară a fost amendat pentru că nu a respectat regula distanțării fizice, impuse din cauza epidemiei de Covid-19, la propria nuntă.

Ministrul olandez al Justiţiei, amendat pentru că a încălcat distanţarea socială la căsătoria sa

Parchetul olandez nu a stat la discuții cu ministrul Justiției, Ferdinand Grapperhaus, care, cu ocazia căsătoriei sale în luna august, a încălcat măsura de distanţare socială impusă contra răspândirii noului coronavirus, și i-a aplicat o amendă conform legii.

‘Ministerul Public i-a aplicat o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că acesta a încălcat regulile împotriva coronavirusului cu ocazia căsătoriei sale, la 22 august’, a comunicat instituţia, potrivit AFP, transmite Agerpres.

Ferdinand Grapperhaus a declanșat reacții vehemente după ce a publicat fotografii de la căsătoria sa, în care se vede că nu sunt respectate toate normele impuse de guvernul din care face parte.

Grapperhaus și-a exprimat regretele, dar cazul a mers în instanță, astfel că acesta are de achitat, pe lângă explicațiile publice, și amenda de apropae 400 de euro.

Ministrul de Justiției al Olandei, cercetat și sancționat pentru nerespectarea distanțării fizice la căsătoria sa

Numărul de infectări cu noul coronavirus, în creștere în Olanda

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insistă pe regula de păstrare a unei distanţe de 1,5 metri între cetăţeni.

Olanda a raportat până acum un total peste 90.000 de cazuri, dintre care 6.273 de decese. În secțiile de terapie intensivă sunt 65 de pacienți cu Covid-19, potrivit worldometers.info.

Autoritățile olandeze mai anunță că până în prezent au testat peste 2 milioane de persoane.