Libia: Cel puţin şase morţi şi 31 răniţi în urma bombardamentelor din Misrata

Libia: Cel puţin şase morţi şi 31 răniţi în urma bombardamentelor din Misrata
Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața și 31 au fost rănite în urma bombardamentelor forțelor loiale lui Muammar Gaddafi asupra orașului Misrata, informează AFP. Sâmbătă după-amiază, spitalul...

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața și 31 au fost rănite în urma bombardamentelor forțelor loiale lui Muammar Gaddafi asupra orașului Misrata, informează AFP.

Sâmbătă după-amiază, spitalul Hikma, singurul care mai acceptă cazuri de urgenţă, primise deja şase morţi şi 31 de răniţi.

„Astăzi a fost foarte dificil, sunt mulţi răniţi”, inclusiv copii, a declarat Paolo Grosso, un medic italian.

Potrivit unui tânăr inginer, armata a început să utilizeze bombe cu submuniţie în urmă cu o săptămână. Aceste bombe explodează în aer şi dispersează submuniţie care poate ucide sau mutila pe moment sau mult mai târziu, dacă nu explodează imediat.

Vineri, „noi am avut cinci răniţi care au suferit amputaţii”, trei la picior şi doi la mână, a declarat un kinetoterapeut devenit asistent pentru urgenţe la spitalul Hikma.

O fabrică de produse lactate a fost bombardată în zori. Spre după-amiază, aceasta era încă în flăcări.

„Ei (n.r. Gaddafi) încearcă să ne înfometeze atacând fabrica de produse lactate” sau „centrala de purificare a apei”, a declarat un libian stabilit în Marea Britanie, dar care a revenit în ţară pentru a lupta.

Forţele guvernamentale au lansat sute de rachete Grad în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar s-au oprit odată cu reluarea zborurilor NATO.