Libia: Forţele NATO, pe cale să epuizeze stocurile de muniţie

Libia: Forţele NATO, pe cale să epuizeze stocurile de muniţie
Forţele NATO implicate în operaţiunile din Libia sunt pe cale să epuizeze stocurile de bombe de precizie, fapt ce demonstrează dificultatea cu care Marea Britanie, Franţa şi alte ţări europene susţin...

Forţele NATO implicate în operaţiunile din Libia sunt pe cale să epuizeze stocurile de bombe de precizie, fapt ce demonstrează dificultatea cu care Marea Britanie, Franţa şi alte ţări europene susţin acţiunea militară pe o perioadă îndelungată, informează Washington Post. Stocul redus de muniţii europene și numărul limitat de avioane disponibile generează îndoieli în rândul oficialilor că Statele Unite pot continua să evite revenirea la campania aeriană, dacă liderul libian Muammar Gaddafi se mai menţine la putere câteva luni.

Avioanele americane de atac care au participat la etapele iniţiale ale operaţiunii, înainte ca SUA să predea comanda NATO şi să îşi asume un rol de sprijin, au rămas „în stand-by”.

Arsenalul european de bombe ghidate prin laser, arma aleasă de NATO pentru campania din Libia, se termină rapid.

Deşi Statele Unite au stocuri semnificative, muniţia lor nu se potriveşte cu avioanele de producţie britanică şi franceză, care au efectuat cele mai multe misiuni.

Marea Britanie şi Franţa au contribuit fiecare cu câte 20 de avioane de atac la această campanie, în timp ce Belgia, Norvegia, Danemarca şi Canada au contribuit fiecare cu câte şase, toate de fabricaţie americană şi compatibile cu armamentul Statelor Unite.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei