Liderul de la Vatican critică legile care incriminează homosexualitatea ca fiind „nedrepte”: „Toți suntem copii ai lui Dumnezeu”

Liderul de la Vatican critică legile care incriminează homosexualitatea ca fiind „nedrepte”: „Toți suntem copii ai lui Dumnezeu”
Sursa Foto: Hepta/ Nathan Denette/CP/ABACAPRESS.COMv

Papa Francisc și-a reiterat poziția conform căreia Biserica Catolică nu ar trebui să fie ostilă cu persoanele gay, specificând într-un interviu acordat publicației The Associated Press că legile care incriminează homosexualitatea sunt „nedrepte”.

„Cine sunt eu să judec?” spunea, în 2013, Suveranul Pontif, când a fost întrebat în legătură cu homosexualii catolici, la scurt timp după ce a devenit papă.

Papa Francisc apără comunitatea gay

Liderul de la Vatican a transmis că unii episcopi susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ.

„A fi homosexual nu este o infracțiune (…) Toți suntem copii ai lui Dumnezeu și Dumnezeu ne iubește așa cum suntem și pentru puterea cu care fiecare dintre noi luptă pentru demnitatea noastră”, a spus Papa Francisc în interviul pentru AP.

Calificând astfel de legi „nedrepte”, Papa Francisc a mai adăugat că Biserica Catolică poate și ar trebui să lucreze pentru a le pune capăt. Potrivit acestuia,  persoanele gay trebuie să fie binevenite și respectate și nu marginalizate sau discriminate.

Totodată, acesta a vorbit și despre atacurile care l-au vizat după decesul recent al predecesorului său, Papa emerit Benedict al XVI-lea. Secretarul personal al acestuia din urmă, Georg Gaenswein, a publicat de curând o carte în care sugerează că au existat neînțelegeri între fostul Papă emerit și Papa Francisc, după ce Benedict al XVI-lea a demisionat din funcţia de lider al Bisericii Catolice în anul 2013.

Se pare că aceste diferențe vizau, printre altele, decizia Papei Francisc de a reimpune restricţiile referitoare la desfăşurarea liturghiei tradiţionale în limba latină, revenind astfel asupra unei decizii luate de Papa Benedict, dar şi abordarea mai permisivă a actualului Suveran Pontif cu privire la chestiuni morale, precum homosexualitatea.

Întrebat în legătură cu aceste critici, Papa Francis a declarat: „Singurul lucru pe care îl cer este să o facă în faţa mea, pentru că aşa evoluăm cu toţii”.

Pontiful argentinian a adăugat că regretatul Papă emerit Benedict al XVI-lea a fost un „gentleman” şi că, odată cu moartea acestuia, a „pierdut un tată”, notează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe