Locuitorii regiunii Lugansk nu mai au acces la apă potabilă: „Comunicațiile din regiunea Lugansk au fost distruse”

Locuitorii regiunii Lugansk nu mai au acces la apă potabilă: Comunicațiile din regiunea Lugansk au fost distruse
Foto: Hepta/Sputnik / Ilya Pitalev.

Locuitorii din orașului Lisichansk din regiunea Lugansk au rămas fără apă potabilă. Infrastructura localității fiind distrusă complet. Aceasta poate fi recuperată doar după încheierea conflictului ruso-ucrainean.

Oamenii nu mai au acces la apă potabilă

Anunțul a fost făcut de  șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai.

„Comunicațiile din regiunea Lugansk au fost distruse. Astăzi, șeful VGA Lisichansk a raportat că nu va mai fi apă în oraș până la sfârșitul războiului. Momentan, reparațiile sunt imposibile”, a spus Gaidai.

Oficialul a menționat că Rubizhnoye, Popasnaya, Severodonetsk, adică aproape toate orașele libere din regiune, sunt, de asemenea, fără apă.

Armata ucraineană solicită ajutorul partenerilor externi

În același timp, trupele ucrainene au nevoie de sisteme de rachete antiaeriene cu rază medie și lungă de acțiune și avioane de luptă pentru a „închide cerul”, susține Mykola Olesciuk, comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Militarul a subliniat faptul că Ucraina este recunoscătoare lumii întregi pentru sprijinul umanitar, politic și financiar, pentru impunerea sancțiunilor asupra țării agresoare și asistența arme care distrug deja echipamentul ocupanților.

„Am lovit, am lovit și vom lovi inamicul cu echipamentul pe care îl avem în serviciu. Dar pentru ca Forțele Aeriene să închidă în mod independent cerul deasupra Ucrainei, MANPADS Stinger și Starstreak furnizate de parteneri nu sunt suficiente.

Urmăriți B1TV.ro și pe