Ucrainenii din regiunea Herson trec la rubla rusească

Ucrainenii din regiunea Herson trec la rubla rusească
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Ucrainenii stabiliți în regiunea Herson vor fi nevoiți să folosească rubla rusească, începând cu 1 mai. Anunțul a fost făcut de Kiril Stremusov, un reprezentant al autointitulatei „administraţii civile-militare” a regiunii, pentru agenţia rusă RIA, citată de Agerpres.

Localnicii se opun regimului putinist

Potrivit acestuia, tranziţia la rubla rusească va dura până la patru luni, perioadă în care ea va circula alături de moneda oficială a Ucrainei, grivna.

Localnicii se opun regimului putinist, stabilit în regiunea Herson. Oamenii au ieșit să protesteze împotriva organizării un referendum fals.

Armata rusă a folosit gaz și grenade paralizante împotriva persoanelor neînarmate, în urma cărora oamenii au fost răniți. Atrocitățile soldaților ruși au fost înregistrate și publicate pe rețelele de socializare.

„Pe 27 aprilie… oamenii au mers la miting, a început „spectacolul de lumină”… așa trăiește Hersonul ocupat”, a scris unul dintre protestatari.

În urma dispersării violente a protestului, patru persoane au fost rănite. Prin urmare, o femeie de 70 de ani are o ruptură pulmonară și arsuri ale sternului, doi bărbați au arsuri chimice ale ochilor și nazofaringelui, iar un bărbat de 50 de ani are o fractură deschisă a piciorului.

Două dintre victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, în timp ce restul au fost internați la spital.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste
00:00 - Liderii UE avertizează: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
23:43 - Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)
23:39 - Cristina Ich vorbește deschis despre relația cu fiul lui Victor Pițurcă: „A fost o perioadă în care efectiv îmi venea să fug de acasă”
23:18 - Sebastian Dobrincu, pierderi mari în afaceri. Ce se întâmplă cu averea tânărului milionar
23:04 - Capră – eroină în Ucraina: a declanșat mai multe grenade și a rănit aproximativ 40 de soldați ruși
22:55 - Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți
22:52 - Cristian Popescu Piedone va primi o sumă imensă de bani de la Direcția Națională Anticorupție
22:38 - Diplomația rusă – reacții contradictorii la decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderarea la UE
22:26 - Aurescu, după ce R.Moldova a devenit candidat pentru aderarea la UE: „Se datorează în foarte bună măsură și eforturilor României, mai ales ale președintelui” / Cum a contribuit România la noul Concept Strategic al NATO (VIDEO)