Londra: Au trecut 11 ani de la atacurile teoriste în care 52 de persoane au murit și alte 700 au fost rănite

Londra: Au trecut 11 ani de la atacurile teoriste în care 52 de persoane au murit și alte 700 au fost rănite
foto: theguardian.com

Londra a comemorat 11 ani de la tragicele atacuri teroriste din 7 iulie 2005. Atunci nu mai puţin de 52 de persoane, printre care se afla şi o româncă, au murit şi alte peste 700 au fost rănite în urma a patru atentate sinucigaşe înlănţuite, arată B1 TV.

O ceremonie pentru comemorarea celor 11 ani de la atacurile teroriste de la Londra a avut loc la memorialul din Parcul Hike, acolo unde un cor londonez a cântat în faţa familiilor victimilor şi oficialilor britanici veniţi să depună flori în memoria celor ce au decedat pe 7 iulie.

Printre aceştia s-a aflat şi noul primar al Londrei, Sadiq Khan, care a depus o coroană de flori şi a vorbit despre importanţa integrarii musulmanilor în societate.

Khan a ţinut să sublinieze că va face tot posibilul să întărească măsurile de securitate în Londra pentru ca astfel de atentate să nu se mai producă vreodată în capitala Regatului Unit.

Un moment de reculegere a fost tinut şi în reteaua londoneza de transport în comun, unde metrourile şi autobuzele s-au oprit simultan pret de mai multe secunde.

Atentatele sinucigaşe din 7 iulie 2005 au fost cauzate de patru terorişti ce aveau legaturi cu al-Qaida si purtau rucsacuri cu explozibili. Atacurile soldate cu 52 de morţi şi peste 700 de răniţi rămân cele mai grave produse vreodata pe teritoriul britanic.